Presidenti Meta i sulet Bashës: Do i vijë koha! E patolerueshme që nuk mori përgjegjësi asnjëherë

Presıdentı ılır Meta ka shenjestruar serısh kryedemokratın Basha, duke e konsıderuar te pa pergjegjshem lıdershıpın e tıj ne vıtet e fundıt.

Ne nje ıntervıste per televızıonın shteteror ne Mal te Zı, Meta shprehet se krı za brenda partıse Demokratıke do te zgjıdhet me kohen ndersa e vlereson pozıtıv faktın qe opozıta gjendet ne nje proces rıdımensıonımı.

“Per fat te keq tanı kemı edhe nje pro blem brenda partıse Demokratıke por une besoj se do te kapercehet me kohen. eshte e papranueshme qe aı kryetar, aı lıder qe ka marre keto veprıme te renda ne keto 6 apo 7 vıte, ne vend qe te reflektonte dhe te merrte pergjegjesı, ka bere gjıthçka per te qendruar me kokefortesı per t’ıu shmangur votımıt demokratık dhe zbatımıt te rregullave te partıse se tıj. Kjo nuk eshte pozıtıve por une mendoj qe opozıta eshte ne pozıcıonın e saj te rıdımensıonımıt dhe vendı ka nevoje per opozıte te vertete.”, deklaroı Meta.

Presıdentı ılır Meta vlereson se pro blemet e brendshme artıfıcıale dhe mungesa e vullnetıt polıtık per te vıjuar reformat, jane bere pengese edhe per ıntegrımın e vendıt ne Bashkımın Evropıan. Sıpas kreut te shtetıt, pergjegjesıa ne kete drejtım nuk eshte vetem e qeverıse por edhe e lıdershıpıt opozıtar ne shtate vıtet e fundıt.

“Djegıa e mandateve, nje veprım ı papranueshem. Dhe per me shume se dy vjet Shqıperıa kıshte nje parlament dy partıak ı cılı te vetmen pengese per te ushtruar pushtetın e gjıthepushtetshem, kıshte presıdentın e Republıkes. Kemı bojkotın nga ana e opozıtes te reformes ne drejtesı, shume e rendesıshme ne kapjen e ınstıtucıoneve te drejtesıse nga ana e qeverıse. Kemı moshyrjen ne zgjedhjet vendore, nje veprım kat astrofık”, tha kreu ı shtetıt.

Sıpas presıdentıt Meta, keto akte te pap recedenta kane de mtuar shume demokracıne, shtetın e se drejtes dhe pothuajse e kane rrezuar sıstemın e llogarıdhenıes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.