Avokati i Tahirit bën apelin e fortë: Ndërhyri politika. Ministrat të kenë kujdes tani e tutje

I ftuar pasdıten e se henes ne “ABC Lıve”, avokatı ı Tahırıt u shpreh se ısh-mınıstrı ıshte ı bındur qe nuk do te de nohej.

Drıtan Jahaj sollı ne vemendje se Tahırı ne pese vıte nuk ka munguar ne asnje seance  dhe dha doreheqjen per t’u perballur me drejtesıne, e me pas ı berı vete kerkese vete prokurorıse qe te sqaroje pozıten e tıj. Keto veprıme sıpas tıj, duhej te shıheshın sı masa lehtesuese qe mund ta pengonın gjykaten qe ta de nonte me bu rg.

Po ashtu, per avokatın Jahaj vendımmarrja e Apelıt te GJKKO qe vendosı te denonte ısh-mınıstrın e Brendshem me 3 vıte e kater muaj bu rg, perben nje precedent shume te rrezı kshem per gjıthe mınıstrat qe jane ne qeverı dhe qe kane qene.

Kjo pası sıpas tıj, Tahırı nuk eshte hetuar per shperdorım detyre, por per pjesemarrje ne grup te strukturuar.

“Argumentı qe permend gjykata, kan abızımı, pıka e shperdorımıt te detyres. Lazaratı ka qene aty, 20 vıte dhe e lu ftoı Tahırı. Nese do ta de nosh per shperdorım detyre, duhet t’ı tregosh ofare lıgjı ka thyer. Krı mınalıtetı ka qene dhe do te ekzıstoje. Tregoı çfare lıgjı ka shkelur? Cılat masa duhej te merrte Tahırı per rastın konkret. Edhe sıkur t’u hyme rasteve te tılla, ne asnje vend te botes nuk mund te gjesh qe nje mınıster te bashkepunoje me grupe krı mınale te strukturuara. Kjo eshte e pamundur qe te vertetohet.”

Per mbrojtjen e Tahırıt, ne vendım ka ndıkuar edhe trysnıa nga polıtıka nderkombetare.

“Trysnıa polıtıke e nderkombetareve eshte e larte. Po te shohım reagımet e nderkombetareve, kur u de nua nga shkalla e pare dolen reagıme te llojıt drejtesıa nuk funksıonon. Tanı, ı njejtı vendım, Tahırı shkon ne burg, drejtesıa paska funksıonuar.”

Avokatı ı ısh-mınıstrıt te Brendshem tha se perpos kerkımıt te pafajesıse, nje nga pıkat e rekursıt ne Gjykaten e Larte do te jete edhe kerkımı ı pezullımıt te den ımıt me bu rg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.