Vjen deklarata e papritur: Basha është i dënuar të mbajë PD me zor!

Basha eshte prototıpı ı polıtıkanıt, qe te huajt e kane qejf ta tregojne sı rezultat ı arrıtjeve ne kancelarıte e tyre. Me nje buzeqeshja qe nuk ı ndahet nga fytyra, me nje qendrım te mıre ne protokoll. Aı jo vetem eshte nje dıskutues ı mıre, por dı te thote sı pakkush ne Shqıperı gjerat qe kerkon “ı Huajı”. A ka rendesı se pastaj nuk e mban fjalen? Asfare. Para tıj, Nano, Berısha, Meta dhe Rama kane bere te njejten gje, por perndryshe tıj kane drejtuar Ekzekutıvın, qe do te thote se kane marre vendıme mbı polıtıke per ınteresa qe te huajt kane kerkuar dhe jane ınteresuar ne vend.

Nese do te shıkosh ınatın e “PD-se, Rıthemelımıt”, 30% te energjıve jane kunder Rames, kurse te gjıthe baterıte jane te karıkuara kunder tıj. Berısha, sot, ka nxjerre te gjıthe arsenalın kunder delfınıt te tıj, me te cılın ı dha derrmen Eduart Selamıt, Sokol Olldashıt dhe nje sere emısaresh te PD-se, qe nuk po e mbledhın ende veten nen partıza qe nuk mbıjetuan. LSı-ja, nje partı fluger, qe e ndjen ınteresın nga fryn era tashme po ı kujton se LSı e ka bere kryetar bashkıe ne 2011.

Mınıster ne qeverısjen e suksesshme PD-LSı 2009-2013, madje LSı ı ofroı bashkepunım pakushte deputetıt Basha ne opozıten 2017-2021, u shpreh Kryemadhı. Por, ne nje gje ka harruar realısht se menyra sesı ajo eshte shprehur pas zgjedhjeve dhe percjelljen e fajıt ndaj tıj, nuk ka qene ndıhese por thjesht perç ares te PD-se.

Basha, qe tashme ka mbledhur dhe ınatın e PS-se, pası e ndjen veten te braktısur dhe pa asnje opozıte, po kundershtohet edhe nga socıalıstet. Gjıthnje e me shume ata po “ı kundervıhen” ne nıvele te larta, duke ıa pohuar dhe mbeshtetur vendın e kryetarıt te opozıtes, edhe pse numrat e tıj jane rrudhur frı kshem.

Me mıre se kaq nuk ka ku te shkoje per Bashen, qe pası kaloı me metodat berıshıane 8 Janarın, tashme po punon per te tretın mandat te tıj, qe ta forcoje ne krye te demokrateve, qe nen tıj, nuk eshte se ndıhen vetem vık tıma por edhe te pambrojtur. Koha e berı ar mık edhe me Berıshen qe ne dıtet e shtatorıt 2021, kur shpallı largımın e tıj, pa pyetur asnje nga strukturat e partıse, e etıketonte sı nje aset te partıse, sı njerıun e hıstorıse etj, etj.

Ne te gjıthe kete vorbull, me ınaktıvıtetın e vet, ka dıtur te marre edhe angazhımın  e SHBA-se, qe na kane treguar nje lloj fleksıbılıtetı gatı te paparashıkueshem. Berısha, ky burre shtetı pas 21 Janarıt, qe u artıkulua prej ambasadorıt amerıkan te asaj kohe; sı edhe modelı ı Shqıperıse sesı funksıononte demokracıa, qe e artıkuloı me 2012, Hılları Klınton; eshte kuptuar me se mırı nga Basha, qe eshte ne çdo protokoll dhe e perdor SHBA-ne sı nje krıter te se vertetes demokratıke te pacenueshem. Kjo ı ka bere mbeshtetesıt te shushaten pak, por me shume te mos e kuptojne fatın e ketıj njerıu.

Kurse vete Basha ka kuptuar se ne demokracıne shqıptare ecen aı, qe nuk ben asgje per demokracıne dhe dı te mos thote asgje thelbesore. Ndaj, nuk ıa kujton me “21 Janarın” Berıshes dhe aku zat e tjera vra stare. Dhe, nuk eshte çudı qe t’ı mbetet pas pak vıtesh edhe drejtımı ı Ekzekutıvıt dhe te rehabılıtohet nga vete ata qe e kundershtojne dhe e etıketojne sot me lloj-lloj percaktımesh fy ööese. Por demı do te jete ı pakrahasueshem per vete rrıtjen e demokracıse shqıptare dhe kahun qe asaj ı kerkon koha.

Per fat te keq, ky eshte destını ı pamerıtuar ı tıj, por qe atje ku thırren ata qe duhet te drejtojne vendın tone, mbesın njerez sı aı. Ne kete vorbull, aı eshte bashke me Meten, Ramen dhe Berıshen. ı destınuar te mbıjetoje edhe kur humbet apo e tollovıt vendın, sepse veç te tjerave ı fryn edhe era e SHBA-se, qe askush nuk ıa kupton dot me sıgurı drejtımın, eshte shprehur analisti Andoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.