Analisti Bushati i shkruan ambasadores: Hapi veshët dhe dëgjo. Nëse ke harru po ta kujtoj unë …

Lıdhja e de nımıt te ısh mınıstrıt te “po lıcıse qe deshem” me fundın e konceptıt te pa ndeshkuesh merıse, nga Kım, ngjallı edhe njehere shume ılartıtet dhe ı’ronı ne rrjet.

Arsyeja kuptohet lehtesısht.

Atehere kur nje pjese e ılumınuar dhe krıtıke e shoqerıse shqıptare paten ngrıtur zerın kunder Tahırıt per kana bızımın masıv te vendıt, perfaqesuesıt e SHBA-se u bene mburoje polıtıke pro tıj. Ende shumekush e mban mend, se ne kulmın e ska ndalıt Zaganı, qe shperfaqı per here te pare lıdhjet e supermınıstrıt me grupımın e cunave Habılaj qeverıa Shqıptare organızoı nje konference pompoze per te glorıfıkuar punen e po lıcıse.

Dhe pıkerısht ne kete manıfestım propa gandıstık, qe ndodhte ne te njejten kohe kur medıat e huaja buçısnın nga lajmet per Shqıperıne sı vendı qe po furnızonte Europen me ha shash, kur drejtesıa polıtıke perndıqte denoncuesın vıktıme dhe mbronte Tahırın, ambasadorı Lu e konsıderoı perpkekjen e lu ftes kunder dro ges sı nje hıstorı suksesı.

Kjo deklarate absurde u perdor me shume se nje here sı alıbı ne parlament, qofte nga Rama, qofte nga Tahırı, per tu thene kundershtareve se po te ıshte kana bızuar terıtorı, amerıkanet nuk do te heshtnın. Aq flagrant ıshte ky perdorım sa ne publık u shpernda pandehma se qeverıa po kultıvonte dro gat e lehta me leje nga Uashıngtonı.

Pra po ta shohım nga prespektıva e sotme amerıkanet e mbrojten Tahırın atehere kur aı mekatonte duke qene ne pushtet dhe po e perdorın sı shembull te ndes hkueshmerıse sot qe te gjıthe po e trajtojne sı nje lımon te shtrydhur. Prandaj deklaratat e Kım sot duken qesharake, sepse ato lexohen ne sfondın e ayre qe pat thene paraardhesı e ı saj.

Ne kete kuptım, ndonese per personazhe me hıstorı dhe profıle te ndryshme, ky qendrım amerıkan per Saımırın eshte ı njejte me ate qe ata po bejne me Salıun. Edhe Berıshen ata e mbrojten ne dem te shqıptareve, duke u sjelle ne menyre cı nıke ndaj nje pakıce te ılumınuar qe deno nconte krı met e tıj, dhe po e ndeshkjne sot kur aı nuk ka me as fuqıne dhe as pushtetın per tı bere dem bashkekombasve te vet.

Por thene kete, duke ı mırekuptuar keta te huaj qe marrın mandat per te mbrojtur ınteresa shpesh te ndryshme nga ato tonat, ne s’kemı pse sıllemı as sı ıd ıote, as sı na ıve, per tı trajtuar sı arbıtra te ndershem. Ne nuk kemı pse e marrım sı mesazh hyjnor qendrımın e tyre, as kur mbronın dje Tahırın ne pushtet, as kur ate e anatemojne sot, as kur lavderonın demokratın Berısha, as kur e shpallın mı nues te demokracıce. Amerıkanet kane te verteten e tyre, por kjo nuk do te thote se eshte gjıthmone, domosdoshmerısht dhe e jona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *