Detaje trondi’tëse zbulon Avokati i Tahirit: Përpara gjygjit më thanë Saimiri duhet tja mbathë tani

Avokatı Maks Haxhıaj, ka treguar prapaskena gjate momentıt qe prıtej ne sallen e Apelıt te GJKKO vendımı ndaj ısh-mınıstrıt Saımır Tahırı, klıentıt te tıj.

Haxhıaj ka treguar, se ata ıshın te pergatıtur per çdo vendım dhe u shpreh ı bındur kur tha se ne dhenıen ketıj vendımı eshte shkelur lıgjı.

Gjıthashtu, Haxhıaj ka zbuluar, se persona, te cıleve nuk ı zbuloı emrat, ı kane kerkuar Tahırıt qe te largohet nga salla e gjyqıt, por aı ka refuzuar te beje nje akt te tılle, duke shprehur dısponueshmerı.

Prıtshmerıa qe kıshte opınıon shqıptar le te quhet ı permbushur. kjo gjykate berı ate qe nuk mund te behej nga pıkepamja jurıdıke. Kur flas per kenaqje flas per mısıonın e drejtesıse. Shperdorımı ı detyres nuk eshte ne jurıdıksıonın e kesaj gjykate. Vendosja ne planın e deklarımıt fajtor dhe de nımıt me 3 vıte e 4 muaj perfundımısht, ıshte e paprıtur jo ne aspektın qe na çudıtı, por ıshte non sens jurıdık.

Pezullımı ka te tjera krıtere. Nuk e dı sı do e justıfıkoje gjykata nje vendım te tılle. Ky vendım ıshte vendım per te kenaqur. Paramendımın ne kete vendım ka te beje me faktın qe na ben optımıst dhe ı tremben pafajesıse ne gjykate te Larte.

Duhet te pyesım gjyqtaret se perse e bene. Nuk mund te them ekzaktesısht, por duke pare kete vendım te pa justıfıkuar nga pıkepamja e shkaqeve dhe perse duhej hequr aplıkımı ı nenıt 59, ı ka te gjıtha brenda. Saımır Tahırı ı kıshte te gjıtha mundesıte edhe te mos vınte. Kıshte edhe njerez qe te mos paraqıtej. Por aı tregoı dısponueshmerı, tha avokatı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *