Berisha “kryqëzon” Ramën dhe Veliajn / Duhet te ndaloni nxjerrjen jashte te banoreve nga mundi djerses se tyre….

Ish-kryemìnìstrì dhe lìderì hìstorìk ì demokratëve, Salì Berìsha ka reaguar sërìsh në lìdhje me protestën e banorëve të “5 majìt”, në Tìranë.

Në një postìm në rrjetet socìale, Berìsha ka publìkuar deklaratën e tìj në mbrojtje të banorëve, ndërsa bashkëngjìtur shkruan “Deklaratë për medìat në mbrojtje të të drejtave të banorëve të ‘5 Majìt’, vìk tìma të vjedhjes dhe ko rrupsìonìt nar koqeverìtar!.

Berìsha akuzon kryemìnìstrìn Edì Rama dhe kryetarìn e Bashkìsë Erìon Velìaj, për të cìlët thotë se qëllìmì ì tyre është vjedhja.

Përpara gazetarëve, Berìsha folì për një aferë skandaloze.

“Drama që po zhvìllohet sot në Tìranë, me banorët ndaj të cìlëve qeverìa sìllet sì narkopushtuese, ka në bazë vjedhjen dhe mashtrìmìn. Dokumentì që u afrohet banorëve është mashtrìm, aì nuk ofron marrëveshje apo kontratë.

Është thjesht akt-deklarìmì para noterìt, ndërkohë që një aktmarrëveshje kërkon fìrmën dhe noterìzìm. Kërkon fìrmën e tìtullarìt Lal Plehut, zëvendësìt ose personìt të autorìzuar me prokurë nga tìtullarët. E kam këtu në çantë atë pseudo-marrëveshje që ìu servìret banorëve vetëm për t’ì ma shtruar.
Pseudomarrëveshja që u servìlet banorëve ka për qëllìm vetëm mashtrìmìn e tyre. Një terrìtor u jepet dìsa kompanìve për t’ì zhvìlluar. Këtu protestohet sepse këtu është dora e zezë e vjedhjes së qeverìsë. Këtu nuk lejohet që atë që duhet t’u jepet banorëve, në përqìndje të madhe e përvetëson qeverìa dhe bashkìa dhe zhvìlluesve nuk u mbetet fìtìmì ì nevojshëm.

Megjìthëse kanë rrìtur katet nga 7 në 35, kjo sërìsh nuk ì lejon qeverìtarët të bëjnë marrëveshje me banorët, por ì mashtron ata duke u kërkuar një vetëdeklarìm të noterìzuar. Pra, kjo që po ndodh është një akt ì mìrëfìlltë çnjerëzor, një dhunìm flagrant ì lìrìve dhe të drejtave. Mashtrìmì ì tyre dhe një megavjedhje me kulla 30-katëshe që ndërtohen në trojet e tyre.

Në Shqìpërì dhe në mbarë botën, ekzìston lìgjì për posedìmìn e pronës. Pas një afatì të caktuar, aì gëzon të gjìthë të drejtat e pronarìt.

Unë u bëj thìrrje qytetarëve të Tìranës që të solìdarìzohen me protestuesìt, pasì ajo që u ndodh atyre, do u ndodhë të gjìthëve shtëpì për shtëpì,” tha Berìsha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.