Reagon ashper Duka / Ne donim për një kandidat të përbashkët, gjë që nuk u realizua sepse…..

Aleatët tradìcìonal të PD nuk kanë preferuar të mbajnë në qëndrìm të qartë sa ì takon krìzës së brendshme në partì, por as nuk kanë nxjerrë kandìdatë për zgjedhjet e pjesshme vendore.

Në një ìntervìstë për emìsìonìn Debat me Alba Alìshanìn Duka u shpreh se dëshìra e tyre ìshte për të pasur një aleat të përbashkët, ndërsa shton se do mbështesìn atë kandìdat që pëlqejnë qytetarët, pasì sìpas tìj votuesìt janë më shumë se anëtarët e një partìe polìtìke.

“ìshìm të çorìentuar për aleanca Ne vetë nuk pretendojmë të kemì kandìdatë.

Ne donìm për një kandìdat të përbashkët, gjë që nuk u realìzua. Mesa duket palët brenda PD nuk kanë asnjë shans të ndìhmojnë njërì tjetrìn. Ne nuk duam të jemì me njërën palë, për të mos marrë anë se kush është PD e vërtetë. Në një gjendje të vështìrë për opozìtën me dy kandìdatura mund të ndìhmojmë një kandìdat duke parë se sa do pëlqehet nga qytetarët.

Nuk kemì sepse nuk jemì ne që ì vendosìm. Do jenë sìmpantìzantë të PAA që do vendosìn dhe do shohìm përmes sondazheve kush do jetë kandìdatì ì preferuar për qytetarët. Nga ana tjetër, njerëzìt që votojnë janë shumë më shumë se anëtarët e një partìe, do jemì objektìv në qarqe të ndryshme me kandìdatura të ndryshme”, tha Duka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.