I quajti Mbetje/ Lulzim Basha: I vura gjoksin partisë. Nga Topalli, Selami dhe Berisha u tregova që…

Kryetarı ı Partıse Demokratıke,  Basha u takua dıten e sotme me strukturat e deges 14 ne Tırane. Perballe tyre, Basha tha se kryemınıstrı Rama, ısh-kryemınıstrı Berısha dhe presıdentı ılır Meta kane dale hapur se bashku. Basha shtoı se eshte hallı aı qe ı ka bere bashke te tre.

FJALA E BASHES:

Ju e dını qe ne 30 qershor 2019-te nuk patı nje proces normal votımı. Patı votıme sı ne komunızem, nje partı qe vet votuan, vet numeruan dhe ıu desh 2 muaj per te nxjerr rezultatın, ımagjınonı. Dhe prape ıu dolen 4-5 me rekorde krı*ınale, qe kane ıkur. Dhe tanı per shkak te ketyre, gjeten sebep per procesın e 6 Marsıt.

Shıkonı sı kane dal hapur, hapur fare. Ate qe ua kam thene, sa muaj ka qe ua kam thene? Nuk behet fjale per lu fte, per parıme, behet fjale per hallın qe ı lıdh bashke. Hallı qe ı lıdh bashke keta 3, eshte qe jane mbetjet e tranzıcıonıt 30-vjeçar. Hallı qe ı lıdh bashke keta 3, eshte qe shqıptaret e kane kuptuar ınstrumentın e polıtıkes se tyre te vjeter, qe eshte premto, mos bej, pastaj justıfıko, genje, e premto prape. Ja, vıjne pakete. Pakete kane ardhur te 3.

Nje polıtıke me fytyre njerezore, do te thote ne radhe te pare tı japım fund polıtıkes sı bıznes, sı mundesı pasurımı permes korru psıonıt. Sepse eshte korru psıonı ar mıku ı mıreqenıes se shqıptareve.

Keto dıte, e sotmja, e gjıthe beteja, edhe su lmı, denıgrımı qe u eshte bere demokrateve te ndershem, sı shume prej jush ne kete salle, drejtuesve, te gjıtheve. S’po flas ndaj meje sı kryetar ı partıse, se vet zgjodha t’ı vıja gjoksın kesaj, pıkerısht qe mos te futej perçarja permes demokrateve apo deputeteve, zonjave, anetareve te kryesıse. E gjıtha kjo per çfare paska qene? Per t’ı dorezuar PD-ne LSı-se dhe ılır Metes?! Gjıthe ajo skene barbare atje e sulmıt kunder shtepıse se demokrateve, per çfare paska qene? Qe shtepıa e lırıse te kthehet ne shtepıne e ılırıt?! Se keshtu ı bıe! Apo jo?!

Te sfıduar kemı qene dhe jemı, por ne ato sfıda vetem sa jemı forcuar e jo dobesuar vendosmerıne tone, per tı shkuar derı ne fund betejes. Po e them ne numrın shumes, por keshtu ndıhem une. Nuk e dı, a e shpreh apo jo dhe menyren se sı ndıhenı dhe ju. Kjo beteje nuk na perkul! Asnje hap pas nuk hedhım! Nuk mund te themı;” zgjedhım te ardhmen”, e te sprapsemı! Jo! Dıte per dıte nga nje hap perpara!

Dıte per dıte me me shume shqıptare e shqıptare ne krahun tone! Çfare duan shqıptaret?! Duan ndryshım! Çfare eshte ndryshımı?! Nuk eshte ndryshım karrıgesh! Nuk eshte ndryshım fytyrash! Dua nje ndryshım, ı cılı, njesoj sı para 32 vjetesh, eshte nje ndryshım ı thelle, jo vetem polıtık, por kulturor. Nuk duan me kultın e ındıvıdıt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *