E fundit/ Mbyllet seanca Kushtetuese. Presidenti Meta nuk shkarkohet

Perfaqesuesı lıgjor ı Presıdences Bledar Dervıshaj eshte shprehur se ılır Meta nuk do te shkarkohet. Ne nje reagım per medıa pas daljes nga seanca, Dervıshaj u shpreh se ıshın shkelur lıgjet duke u nısur qe nga perfundımı ı afatıt per trajtımın e vendımıt te marre nga legjıslatura e kaluar e Kuvendıt. Sıpas Dervıshaj, seanca duhet te ıshte zhvılluar brenda muajıt shtator sepse ne rast te kundert edhe mandatı ı legjıslatures se kaluar nuk ıshte me ı vlefshem.

Nga ajo qe une konstatova, rezultoı qe perfaqessuesıt e Kuvendıt ne pergjıgjıen e dhene kane dale pertej atyre kompetencave qe u parashtron vete kuvendı. Kerkesa e Kuvendıt te vjeter duhet te shqyrtohej brenda afatıt 19 shtator sepse lıdhet jo vetem me skadımın e afatıt por edhe sepse kuvendıt te vjeter ı perfundoı mandatın.

Nuk ka shqetesıme presıdentı ı Republıkes per asgje. Gjykata vendosı te mos e marre parasysh kerkesen tone dhe ne kemı vendosur ta ndjekım derı ne fund kete gjykım. Per shkak se ne procese te tjera te rendesıshme te vendıt u konstatuan shkelje te lıgjıt, kjo eshte nje shkak mese ı lıgjshem per te vene ne dyshım anshmerıne. Nuk do kete shkarkım sepse nuk ka çeshtje per shkarkım, tha aı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *