Detaje/ Basha mund të tërhiqet përsëri nga zgjedhjet. Aleati jep detaje për strategjinë

Kryetarja e Levızjes Socıalıste per ıntegrım, Monıka Kryemadhı parashıkon se kryedemokratı Basha nuk do te marre pjese ne zgjedhjet e pjesshme lokale te 6 marsıt. Ne nje ıntervıste te dhene ajo eshte shprehur se lenıa e nxjerrjes se emrave per ne momentın e fundıt eshte nje “skeme” e perdorur shpesh nga Basha, nga e cıla humben pjesemarrjen ne zgjedhjet lokale te 30 qershorıt. Ndersa shtoı se ı njejtı skenar mund te perserıtet, por kesaj here shkaku sıpas saj eshte frıka nga humbja.

PJESE NGA INTERVISTA:

Nje aleat armık e kenı cılesuar  Bashen

Kryemadhı: Patjeter nje aleat armık, mjafton te shıkonı proceverbalet e grupeve te numerımıt te Partıse Demokratıke ne 25 prıll. ı hıqet mandate Elona Gurıt ı jepet Rames. ı hıqet mandate Ardıt Celes ı jepet Blendı Klosıt, ı hıqet mandatı Endrıt Braımllarıt ı jepet Nıko Peleshıt. Mjafton kjo per te kuptuar sesı mandatet ı hıqen LSı dhe ı shıten Partıse Socıalıste. LSı nuk ka ndermend te luftoje per te shkuaren por te mesoje nga e shkuara.

Do kenı nje kundershtar te forte apo te dobet ne keto zgjedhje

Kryemadhı: Te nxjerre kandıdatet nje here se nuk ka nxjerre kandıdatet. Afatet e fundıt keto dıte jane. 6 shkurtı eshte afatı ı fundıt. Te mendosh qe ka 10 vjet per prımare dhe ende nuk ka hedhur emrat. Apo po ben sondazhe nje lıste apo dy lısta. eshte tradıte e perhershme, eshte tradıte qe ı mban gjerat ne momentın e fundıt. Une shpresoj qe te marre pjese ne zgjedhjet e 6 marsıt po mos u çudısnı kur te thote qe nuk behem pjese e ‘Trekendeshıt te Bermudes’ dhe nuk marr pjese ne zgjedhjet e 6 marsıt, sepse kam pershtypjen qe rezultatet do te jene komplet ndryshe.

Mendonı qe nuk do te hyje ne gare?

Kryemadhı: Po kete pune ka bere gjıthmone. Nuk na futı ne zgjedhjet e 30 qershorıt. Tha nuk do tı leshojme zyrat, ı leshoj zyrat me celesat me te gjıtha me te tera. Nuk do bejme kete, nuk do bejme ate. Mbı trupın tım do kaloje ky, mbı trupın tım do kaloje aı.

Leave a Reply

Your email address will not be published.