Gjykata Kushtetuese rrezon Ilir Meten, merret vendimi i rendesishem pas kerkeses se Presidentit

Gjykata Kushtetuese eshte pergjigjur per kerkesat paraprake te presidentit Ilir Meta, i cili kerkoi perjashtimin nga procesi i anetareve te kesaj gjykate me pretendimin se jane te njeanshme.

Kerkesa per mandatin e Vitore Tushes eshte rrezuar, pasi Presidenca pretendonte se ajo vijon mandatin e saj nga 2018-ta deri tani.

Lidhur me pretendimin tek afatit 9-vjecar ne detyre te Tushes, sipas Kushtetueses shkaqet jane te pabazuara ne Kushtetute.

Nderkohe, per gjyqtaren Marsida Xhaferrllarit Kushtetuesja vendosi qe kerkesa eshte haptazi e pabazuar. E njejta gje eshte vendosur edhe per gjyqtaret Fiona Papajorgjin dhe Elsa Tosken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.