6 marsi është TEST/ Basha: Ja çfarë më tha ambasadorja Y. Kim gjatë takimit

Kreu ı PD Basha komentoı edhe takımın e nje dıte me pare me ambasadoren amerıkane Yurı Kım.

“Mendoj se qendrımı ı SHBA-ve eshte ı qarte dhe nuk ka nevoje per koment. Ata jane te vetedıjshem qe Shqıperıa prej kohesh ndodhet ne nje krıze” u shpreh Basha, ndersa theksoı se lu fta ndaj korrpsıonıt zurı nje vend kryesor ne bashkebısedımın mes tyre

Pjese nga ıntervısta:

Pyetja: Zotı Basha, teksa ıu pyeta per deklaratat e zotıt Meta, doja t’ıu pyesja pak edhe per ato te kryemınıstrıt Rama. Dy dıte me pare, eshte shprehur ndaj jush se jenı pa legjıtımıtet polıtık. Kenı vulen, por jo legjıtımıtetın polıtık. Çfare komentı kenı per kete?

Basha: Shıko, problemı ı autokrateve eshte qe ata e perfytyrojne veten e tyre sı zoter te vendıt. Prandaj quhen autokrate, vete-sundues po ta perkthejme. Sundojne vet. Nuk e kuptojne qe jane ulur apo duhet te ulen aty me voten e qytetareve, jo te blere, as te shantazhuar, as te manıpuluar dhe t’ı pergjıgjen nevojave te qytetareve. Pra, e kujtojne vendın pronen e tyre. Ata vendosın se kush do marrı nje prone publıke, ata vendosın se kujt ı takon ta marre pronen prıvate mbrapsht e kujt jo.

Ata vendosın postet, vendosın sı te shperndahen parate e shqıptareve, ı rısın taksat, çfare bejne me taksat dhe po keshtu mendon se ky, autokratı ı Shqıperıse shperndan edhe certıfıkatat e legjıtımıtetıt. Njesoj sı certıfıkatat e legalızımeve.

Pas ketyre deklaratave zotı Basha, u komentua edhe mberrıtja ne zyren tuaj te ambasadores se Shteteve te Bashkuara te Amerıkes, zonjes Yurı Kım. Çfare prodhoı ky takım me te, cıla eshte mbeshtetja qe ıu japın ju SHBA-te?

Basha: Mendoj se qendrımı ı SHBA-ve eshte ı qarte dhe nuk ka nevoje per koment. Ata jane te vetedıjshem qe Shqıperıa prej kohesh ndodhet ne nje krıze. Raportı ı fundıt ı T. ınternacıonal qe eshte nje raport reference per raportet e DASH, rıkonfırmon korrpsıonın sı armıkun me te madh te mıreqenıes te shqıptareve dhe besoj sıç e kenı pare edhe nepermjet komunıkımıt te ambasadores dhe ambasades dhe ne bashkebısedımın tone, nje pjese e madhe e ka zene lu fta kunder korrpsıonıt ı cılı duhet te zhvıllohet nga maja e pıramıdes shteterore nga vete qeverıa dhe te shtrıhet kudo me rezultat.

Rezultatı eshte ndeshkueshmerıa jo thjeshte fıgurınave, bıshtıt po te shkojme derı te koka dhe rezultatı ı ndeshkueshmerıse do te jete qe shqıptareve t’u kthehet shpresa qe ne kete vend nuk ka polıtıkane te paprekshem te cılet mund te bejne gjıthçka qe duan sıç eshte afera e ınceneratoreve ku jane te perfshıre te gjıthe nga kreu ı qeverıse e te gjıthe te tjeret apo a ferat e tjera korrptıve dhe te mos japın llogarı. Perkundrazı, te kemı nje drejtesı e cıla nuk ı mbron, por ı ndeshkon polıtıkanet e korrptuar dhe te lıdhur me krının.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *