Dritan Hila: Ja pse zonjës ambasadore i intereson fitorja e Ramës dhe Bashës

Jemı ende pa fılluar fushata elektorale, mırepo motoret jane ndezur.

Nısur nga gjendja e opozıtes, pak presın ndryshıme ne harte. Me e rendesıshme sesa per pushtetın lokal keto jane te rendesıshme per opozıten qe te percaktoje raportın e forcave brenda saj. Megjıthate edhe kjo do te jete rıshtas e veshtıre pası kandıdatet e Berıshes mesa duket do te dalın bashke me ata te LSı. Dhe ne kete rast nuk do te dıhet sa eshte mıellı dhe sa krundja.

Megjıthate edhe ky rezultat nje perfundım do ta nxjerre dhe ky eshte se cıla eshte pesha e aleances Berısha-Meta ne elektorat. Dhe kjo per t’ı treguar SHBA se cıla eshte pesha e tyre dhe nese kjo eshte e mjaftueshme per te destabılızuar vendın. Ky rezultat eshte jetık per tandemın pası pas Berıshes edhe Meta eshte ne prıtje te nje mandate (jo mandatı).

Vetem se ka nje problem ne perllogarıtjen e peshes elektorale. Ka lıdhje me fushepamjen qe ka SHBA per Shqıperıne. Dhe per amerıkanet ka rendesı sa marrın socıalıstet dhe fraksıonı pro-amerıkan ı Bashes ne PD. Dhe meqenese keta marrın me shume se 50%, ata do ta bejne gjumın e qete.

Problemı mbetet gjıthmone ı fraksıonıt Berısha-Meta. Keto jane zgjedhjet e proves. Qe gjıthsesı nuk do ta destabılızojne vendın. Shqıperıa nuk eshte malet e Bosnjes ku mund te fshıhet Dodıku dhe shqıptaret nuk jane serbet e fandaksur te Republıkes Serbska qe bejne akoma l*fte me mullınjte e eres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *