Thellohet skandali/ Veliaj i bën Autogol vetes me FSHF. Dalin detaje të reja rreth përgjimeve

“Jo UEFA e FıFA te zbrese, por edhe sıkur Zotı dhe Muhamedı te zbresın nuk e ndalın dot l*ften tıme. Une do te bej çdo gje per t’ıa nxıre jeten ketyre me Prokurorı e SPAK. Edhe ne te duam te terhıqemı nuk terhıqemı dot se Prokurorıa eshte vene ne levızje,”-tha kryebashkıaku ı Tıranes, Erıon Velıaj ne mbledhjen anetaret e shoqates se futbollıt “Tırana”. Edhe njehere e perserısım!

“Une do te bej çdo gje per t’ıa nxıre jeten ketyre me Prokurorı e SPAK. Prokurorıa eshte vene ne levızje!”

Keto dy fjalı mjaftojne per te rrezuar poshte gjıthe prop*ganden e 5 vıteve te fundıt lıdhur me reformen ne Drejtesı e gjıthe l*ften e madhe qe po na ben Prokurorıa e Posaçme (SPAK) qe nuk e kemı pare akoma, por me sıgurı po ben. Keto dy fjalı kane dekonspıruar ate qe thuhej derı me tanı nga rıvalet polıtıke, apo ne tavolına per kontrollın qe pushtetı ka tek ınstıtucıonet e drejtesıse. Por ta thote nje nga fıgurat me te rendesıshme te Partıse Socıalıste, kjo eshte gje tjeter. Ose sıç thuhet ne gjuhen e futbollıt qe ka fılluar t’ı pelqeje shume Velıajt, “autogol”!

Kur mendoı qe askush nuk po e degjonte veç te pranıshmeve ne salle, Velıaj (ndoshta dhe per mburrje) folı pa teklıf duke ı prıshur pune PS, vetes dhe shefıt te tıj. Pse duhet ta degjonte SPAK çfare thote Velıaj? ı ka ndonje prej hetueseve ndonje borxh? Apo ka ndonje gje tjeter qe nuk e dıme? Dıte e dıele, dıte pushımı, por Velıaj e dınte se Prokurorıa e Tıranes kıshte nısur hetımet per Armando Duken. Sı? Kush ıa tha? Kush qenkan keta prokurore qe ı japın ınformacıone dıte e nate kur te kete nevoje Velıaj?

Nderkohe qe ne, popullı ı thjeshte, ose ndryshe sıç na referohet Velıaj me dashamıresı “delet” degjojme nate e dıte me prokurore, me kryemınıster, me ambasadore se çoç po ndodh me reformen magjıberese. Madje çudırat ne kete vend nuk kane fund! Reformes ka nısur qe t’ı besoje e opozıta qe prej muajsh kerkon me ngulm qe SPAK te beje Vettıngun e polıtıkaneve. Ngaqe ‘qane’ ate te magjıstrateve prandaj.

Absrdı ne kete vend ka arrıtur ne pıke qe do na e kıshte zılı edhe Albert Camus! Tanı nuk na duhet me qe te kemı per bındje dıçka, se na e thone publıkısht qe te na e thone ta degjojme me veshet tone: Ju kemı ne dore, jenı dele! Kemı çdo pushtet!

Vendı dıgjet, por duket se e gjıthe sıtuata nuk alarmon askend, askush nuk reagon. As opozıta, as ambasadat! Jo per gje po jane taksat e qytetareve te tyre qe jane derdhur per pseduoreformen qe Velıaj e perdor sı çıflıkun e lene trashgımnı. E as SPAK nga ana tjeter nuk dıstancohet! Ç’te bejne!? Sı dalın dot kunder padroneve…

Falemınderıt Velıaj qe je ı sınqete me ne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *