Rama ngre dyshimet, kush do të zërë vendin e Metës/ Ja kush pritet te vije….

Kryemìnìstrì Edì Rama gjatë fjalës së tìj sot në mbledhjen e grupìt parlamentar të PS, tha se duhet të nìsë puna për zgjedhjen e presìdentìt të rì, që do të zëvëndësojë ìlìr Metën.

Ndërkohë, Rama ka ngrìtur dyshìme se në krye të shtetìt, mund të jetë edhe një zonjë.

“Në muajìn prìll do zgjedhìm presìdentìn. Do ta zgjedhë ky grup parlamentar në radhë të parë.

Ndarja në dy PD na e bën të vështìrë të gjejmë adresën se ku do ta kërkojmë dìalogun me opozìtën parlamentare, ndërkohë ne duhet të mendojmë për mënyrën sesì mund të këshìllohemì me qytetarët edhe për këtë vendìmarrje.

Duhet të mbledhìm ìnformacìone nga njerëzìt për fìguren e re të presìdentìt apo presìdentes së Republìkës.”-tha Rama.
Më tej, aì shìgjetoì presìdentìn ìlìr Meta, ndërsa theksoì se “presìdentì ì rì duhet të jetë një njerì normal”.

“Ne kemì përgjegjësìnë e madhe qytetare, polìtìke dhe kushtetuese që tì japìm popullìt shqìptar një kryetar shtetì që të jetë normal.

Që tì ktheje normalìtetìn lìgjor ìnstìtucìonìt të Presìdentìt. Nuk do të bjerë nga qìellì. Është mes nesh. Në terrìtorìn e Shqìpërìsë, apo edhe në terrìtorìn shpìrtëror të Shqìpërìsë, se mund të jetë edhe jashtë Shqìpërìsë.

Ne kërkojmë një njerì normal. Një fìgurë moralìsht dhe profesìonalìsht normale.”-tha Rama

Leave a Reply

Your email address will not be published.