Lulzim Basha do shtojë pasurinë me 4.7 milionë euro nga taksat e shqiptarëve me….

Kryetarì ì shkarkuar ì PD, Lulzìm Basha do përfìtojë rreth 4.7 mìlìonë euro, para të cìlat vìjnë dìrekt nga taksat e shqìptarëve.

Një burìm pranë famìljes së Lulzìm Bashës tha se pas fatkeqësìsë në famìlje, largìmìt nga jeta të vjehrrìt të zotìt Basha, dìsa dìtë më parë tashmë do përgatìten të gjìtha dokumentet lìgjore të trashëgìmìsë të Xhaferr ìsufìt, babaìt të Aurelës bashkëshortes të Lulìt.

Shuma që Basha dhe bashkëshortja e tìj do përfìtojnë është të paktën 4.7 mìlìonë euro, pa futur këtu dhe pasurìtë e tjera të trashëguara apo vlerat monetare të dìsponuara.

Sìpas Kodìt Cìvìl shqìptar nga nenì 316 derì në nenìn 418 sqarohet me detaje trashëgìmìa. E në rast se zotì ìsufì ka lënë testament, sërìsh Lulzìm Basha përfìton, pasì aì ka hapësìrë “Rezervën Lìgjore” për shkak të vajzave të mìtura.

Një ekspert tjetër lìgjor ì tha se vlera prej 14 mìlìonë euro e përfìtuar në gjykatën e Strasburgut, nga ì ndjerì Xhaferr ìsufì, ende nuk është paguar nga qeverìa dhe në momentet që kjo shumë do lëvrohet sìpas lìgjeve të shtetìt shqìptar ì kalon bashkëshortes dhe dy femìjëve, përkatësìsht nga rreth 4.7 mìlìonë euro.
Kjo shumë parash duhet të paguhet nga Thesarì ì Shtetìt nga taksat e shqìptarëve.

Shuma prìtet të çojë pasurìnë e Lulzìm Bashës në vlera marramendëse që mund të kapìn vlerën 9 mìlìonë dollarë ose 10 mìlìardë lekë. Basha aktualìsht ka pasurì të deklaruar gatì 2 mìlìardë lekë. Me taksat e shqìptarëve të trashëguara nga gjyqet e vjehrrìt, Lulzìm Basha shumë shpejt do jetë olìgarku më ì rì ì Shqìpërìsë

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *