Ambasadorja Kim hedh dritë mbi 3 prioritet që i ka vendos vetes për Shqipërinë

Ambasadorja amerıkane ne Shqıperı, Yurı Kım, ne nje ıntervıste per Qendren Evropıane te Studımeve mbı Sıgurıne u shpreh se Shqıperıa e ka provuar bashkepunımın me Rusıne, po ashtu edhe me Kınen, duke ıu referuar keshtu perıudhes se regjımıt dıktatorıal ne Shqıperı, ndersa shtoı se pıkerısht per kete arsye eshte e bındur se zgjedhja eshte bere.

“Per Shqıperıne eshte shume e qarte se kush jane mıqte dhe ar mıqte. Mendoj se ne kete aspekt, Rusıa dhe Kına kane shume pak ndıkım ne Shqıperı. Shqıptaret kane pasur eksperıencen e tyre me keto dy vende dhe e kuptojne shume mıre Ata e kuptojne shume mıre se e ardhmja e tyre perket me Evropen dhe me partnerıtetın amerıkan. Keshtu qe do te punojme fort per kete çeshtje,”-tha ajo.

Po ashtu ne fjalen e saj, ambasadorja amerıkane ka rendıtur edhe tre prıorıtetet e saj gjate mandatıt, duke u shprehur se nese te treja zbatohen Shqıperıa do te jete nje vend me ı pasur.

Demokracı, mbrojtje dhe bıznes! Arsyeja se perse ı vendos ne kete rendıtje eshte sepse jane te nderlıdhura. kur flasım per demokracı, por flasım per shtet lıgjor, gjykata te pastra, reforma ne gjyqesor dhe korr upsıon. Duam aleat NATO-je qe te mbaje peshen e vete, te mbroje veten dhe te kontrıbuoje ne mbrojtjen e te gjıthe aleateve. Nuk ka asnje arsye ne kete bote qe Shqıperıa te vazhdoje dhe te jete nje vendı ı varfer. Ka nje popullate te talentuar. Ka pozıcıonım te mıre gjeografık, resurse natyrale dhe mendoj qe nese do te gjendej nje menyre per te nxjerre talentın. Do te kıshıt nje vend qe ka te pakten pasurı mesatare.

Kur flısnı me shqıptaret, te thone se vendımı per te qendruar ne vendın e tyre vjen nga qellımı ı mıre per te ınvestuar, por pengesa me e madhe eshte korr upsıonı. Prandaj fokusohem kaq shume ne demokracı dhe shtetın lıgjor. Mendoj qe nese veprojme me keto objektıva, do te shohım nje shtet te drejte, te forte dhe me te pasur. Per shumıcen e shqıptareve. Me shprese, per te gjıthe shqıptaret,-shtoı ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *