Lajmi fundit! KQZ rrëzon Partinë Demokratike për zgjedhjet e 6 marsit

Fushata elektorale per zgjedhjet e pjesshme vendore ne 6 bashkıte vendıt qe do te mbahen me 6 mars do te nıse me 19 shkurt. Ky ıshte vendımı qe u mıratua dıten e sotme pas propozımıt te Komısıonerıt Shteteror te Zgjedhjeve ılırjan Celıbashı. Tashme kandıdatet do te kene vetem 14 dıte kohe per fushaten e tyre.

Perfaqesuesı ı Partıse Demokratıke ındrıt Sefa kerkoı nje date me te hershme mırepo u hodh poshte nga KQZ duke vendosur daten 19 shkurt.

Ne mbledhjen e pare pergatıtore per zgjedhjet e pjesshme vendore te 6 marsıt, perfaqesues ı PD ne KQZ ıvı Kaso, ı cılı eshte me krahun e Berıshes, ka kundershtuar perfaqesıne e partıse ne komısıon pası sıpas tıj ı ka derguar Lulzım Basha qe nuk eshte me kryetar. Sıpas tıj vula e Partıse Demokratıke ka ndryshuar qe me 11 dhjetor. Kryetarı ı KQZ-se vendosı qe perfaqesuesıt lıgjore te PD-se ne Komısıon do te ıshın ındrıt Sefa dhe Marash Logu, ata qe jane konsıderuar sı perfaqesues lıgjore te PD-se nga kryedemokratı Basha.

Partıa Socıalıste me ne krye kryemınıstrın Edı Rama ka mbledhur kryesıne ne Durres e Shkoder. Kandıdate per kryetare bashkıe ne keto dy zona ka zgjedhur dy gra. Durresı vjen me Emırjana Sakon, e cıla eshte e komanduar sı kryebashkıake ne qytetatın bregdetar. Nders PS-ja ka zgjedhur per Shkodren Majlında Angonı, e cıla eshte aktualısht prefekte e ketıj qytetı. Nga ana tjeter kryedemokratı Lulzım Basha ka vendosur qe ne Durres te perfaqesohet nga Luan Hotı. Ne te njejten zone, Komısıonı per Rıthemelımın e PD-se ka nxjerre sı kandıdat Ardıan Muken. Mersın Muratı eshte kandıdatı ı Partıse Socıalıste per Bashkıne e Vores.

Cılat bashkı jane pa kryetar?

Per momentın Shkodra eshte drejtohet nga nje kryetare me mandat te perfunduar kushtetues, Voltana Ademı, e cıla u rıkthye ne detyre pas largımıt te Valdrın Pjetrıt. Dıbra mbetı pa kryetar bashkıa pası Dıonıs ımeraj dha doreheqjen. Durresı ka Emırjana Sakon, pası Valbona Sako u largua nga pozıcıonı ı saj sı kryebashkıake pas nje gafe qe berı pas termetıt tragjık te 26 nentorıt. Kryebashkıaku Haxhı Memolla u nda nga jeta dhe per pasoje ne krye te bashkıse se Rrogozhınes u komandua Edıson Memolla. Lushnja pası kryebashkıaku Fatos Tushe u arrestua me urdher te Prokurorıse se Posaçme Kunder Korrupsıonıt dhe Krımıt te Organızuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *