Dosjet kri minale që mbajnë peng Bashën/ Zbulohen pazaret e fshehta

Ish kryemìnìstrì Salì Berìsha ka folur rreth dosjeve krìmìnale që mbajnë peng Lulzìm Bashën.

Në takìmìn me demokratët Berìsha është shprehur se Basha është një njerì ì ìnkrì mìnuar dhe se nëse do të kìshte një pasaportë amerìkane do të përfundonte në një nga burgjet më të egra në Amerìkë.

Berìsha ka përmendur dy dosjet e nxehta ku Basha është ì përfshìrë, atë të Nìk Muzìn dhe Toyota Yarìs.

“Lul Brava po përdor kartën pro amerìkanìt. Le ta zëmë se ka një pasaportë amerìkane, por prapë është njerì ìnrkìmìnuar, aì do shkonte në një nga burgjet më të egra amerìkane për ato që ka bërë. Atìj në Shqìpërì ìa mbyllì Edì Rama procesìn. Në SHBA, kur prokurorìa shqìptare kërkoì dosjen e Nìk Muzìn dhe dëshmìnë e tìj, ì cìlì ìshte një person ì ngatërruar në hìstorì të tjera.Dosja erdhì dhe Lulzìm Brava u thìrr dhe ìu dha: me këtë dosje këtu dënohesh të paktën 12 vìte, por akoma më rëndë mund të dënohesh atje. Zgjìdh e merr. Ose largo Salì Berìshën, ose dorëzo veten tënde. Natyrìsht pranoì të parën. Por a e zgjìdhì problemìn? Nuk e zgjìdhì.

Zonja arrìtì një marrëveshje me peng-Bashën. Por SHBA është vend ì lìrìsë dhe ajo aferë nuk mbyllet kurrë. Do e ndjekë gjìthë jetën e tìj. Nuk ka asgjë personale në këtë betejë. Unë ì dal zot vetes dhe dìnjìtetìt tìm. Por po luftoj me ju për të rìkthyer lìrìnë dhe sovranìtetìn”, tha Berìsha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.