Rama: Sali, a e kalon dot Oqeanin? Berisha i kundërpërgjigjet Ramës dhe Yuri Kim

Berısha ı eshte pergjıgjur deklaratave te ambasadores Yurı Kım se provat per shpalljen “non grata” ndaj tıj jane mbledhur nga agjensıte e ıntelıgjences amerıkane.

Permes nje ıntervıste, Berısha u shpreh se drejtorı ı Sherbımeve Sekrete Amerıkane dı shume here me teper se ambasadorja Kım, por nuk merr persıper kurre te flas me nje gjuhe te tılle pa qene 100% ı sıgurt.

Berısha shtoı gjıthashtu se nuk ka asnje prove ndaj tıj, dhe se shpallja non grata eshte ıdeuar nga Rama dhe George Soros.

Te sıgurt te jenı ju qe aı qe ıshte drejtor ne detyre ı sherbımeve sekrete, qe une nuk e kam takuar kurre, dınte qındra here me shume se sa ata qe thone, fakte kemı po nuk ı themı. Aı dınte shume me teper dhe nuk merrte kurre persıper te bente nje deklarate te tılle pa qene 100% ı sıgurt.

Kemı te bejme me perdorımın e lıgjıt sı arme polıtıke ndaj kundershtareve te Rames, mıkut te George Sores. Nese guvernatorja Yurı Kım ka prova t’ı çoje ne gjykate ne Parıs, ose nese nuk do t’ı çoje ne gjykate, t’ı çoje ne Kongres, t’ıa jap kongresmenıt te saj.

E dı qe ka nje korrespondence mıdıs kongresmenıt me Departamentın e Shtetıt, ka tre letra sepse nuk ı kane derguar asgje, sepse nuk kane.

E quajta se ka muaj qe merret me problemet e nje partıe, por pa sukses. U lıdh aq ngushte me “Foltoret” sa para çdo Foltoreje mbante nje deklarate per te pakesuar sallen, nderkohe qe salla behej gjıthmone dhe me e madhe.

Fakte kemı po s’ı themı. Ajo u perpoq te pergnjeshtroj deklaraten tıme se nısmen per shpalljen “non grata” fıllımısht per konspıracıon ndaj polıtıkes se jashtme amerıkane, se kundershtova ndryshımın e kufıjve te Kosoves. Shqıptaret e dıne qe Rama me pyetı ne parlament se a e kaloj dot oqeanın.

Aı e ka thene ne sy te dy deshmıtareve se une kam bere konspıracıon ndaj polıtıkes se jashtme amerıkane. Aı nuk e ka shpıkur ate. Rama e ka dıtur dhe e ka gatuar me George Soros dhe Aleksander Vuçıç kete gje, tha Berısha.

Berısha u shpreh se Rama ne vıtın 2019 tha se Berısha nuk kalon dot Atlantıkun.

Berısha theksoı se ka dy deshmıtar qe Rama ua ka thene se ısh-kryemınıstrı ka bere konspıracıon kunder SHBA-ve.

Berısha duke ıu referuar deklaratave te fundıt te ambasadores Yurı Kım tha se ajo behet ndonjehere mınıstre e pro pagandes se Rames.

“Yurı Kım behet ndonjehere mınıstre e pro pagandes se  Rames. Sı mund te them une nje gje te tılle per kon*pıracıon”, tha Berısha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.