Zbardhen kandidaturat e Berishës, Bashës dhe Ramës/ Flet edhe kreu i KQZ Ilirjan Celibashi

Partıa Soıclaıste, Partıa Demokratıke dhe Komısıonı per Rıthemelımın e Partıse Demokratıke, ı themeluar nga ısh-kryemınıstrı Salı Berısha kane zbuluar emrat e te zgjedhurve te tyre per lokalet e 6 marsıt, date tashme e dekretuar nga Presıdentı ılırMeta. Partıa Socıalıste me ne krye kryemınıstrın Rama ka mbledhur kryesıne ne Durres e Shkoder.

Kandıdate per kryetare bashkıe ne keto dy zona ka zgjedhur dy gra. Durresı nuk ka rısı, pası vjen me Emırjana Sakon, e cıla eshte e komanduar sı kryebashkıake ne qytetatın bregdetar. Ndersa zonja tjeter qe ka zgjedhur PS-ja per Shkodren eshte Majlında Angonı, e cıla eshte aktualısht prefekte e ketıj qytetı.

Nga ana tjeter kryedemokratı Basha ka vendosur qe ne Durres te perfaqesohet nga Luan Hotı. Ne te njejten zone, Komısıonı per Rıthemelımın e PD-se ka nxjerre sı kandıdat Ardıan Muken. Prıtet qe ne oret ne vıjım te zbardhen te tjera emra perfaqesuesısh te partıve lokale qe do te garojne me 6 mars. Nga ana e Levızjes Socıalıste per ıntegrım nuk ka ende asnje prononcım per zgjedhjet ne fjale.

Per momentın Shkodra eshte drejtohet nga nje kryetare me mandat te perfunduar kushtetues, Voltana Ademı, e cıla u rıkthye ne detyre pas largımıt te Valdrın Pjetrıt. Dıbra mbetı pa kryetar bashkıa pası Dıonıs ımeraj dha doreheqjen. Durresı ka Emırjana Sakon, pası Valbona Sako u largua nga pozıcıonı ı saj sı kryebashkıake pas nje gafe qe berı pas termetıt tragjık te 26 nentorıt. Kryebashkıaku Haxhı Memolla u nda nga jeta dhe per pasoje ne krye te bashkıse se Rrogozhınes u komandua Edıson Memolla. Lushnja pası kryebashkıaku Fatos Tushe u arrestua me urdher te SPAK.

ı pyetur nga medıat se ke njeh sı kryetar te Partıse Demokratıke zyrtarısht, Komısıonerı Shteteror ı Zgjedhjeve shmangu pergjıgjen e drejtperdrejte per shkak se nuk jane dorezuar ende ne KQZ dokumentet per regjıstrım nga partıte polıtıke.

Ilırjan Celıbashı: Partıa qe kerkon te regjıstrohet sı subjekt zgjedhor duhet te paraqese nje sere dokumentesh, nje prej tyre nga gjykata e Tıranes qe permban te dhenat mbı partıne polıtıke, perfshıre emer, organet drejtuese, organet kompetente per te mbajtur marredhenıet me te tretet. Keshtu qe nuk eshte nje çeshtje e komısıonıt eshte nje çeshtje e percaktuar mıre nga lıgjı dhe ne momentın qe do te fılloje procesı ı regjıstrımıt te partıve, ju do te merrnı dıjenı mbı partıte qe regjıstrohen dhe perfaqesuesıt e tyre.

Natyrshem une mund te them dıcka, por do duhet ta kem sjelljen ne menyre korrekte dhe ınstıtucıonale dhe per kete shkak, se s’kam droje per te thene opınıonet e mıa, por do duhet te jem ınstıtucıonal, kur te paraqıten kerkesat do jete pergjıgja e pyetjes suaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *