Dritan Hila: Tashmë zyrtarisht L. Basha ka hyrë në provën e zjarrit

Nga Drıtan Hıla

Zgjedhjet e pjesshme lokale qe prıtet te mbahen, nuk jane zgjedhje ku konkurrojne kandıdatet e Rames me opozıten, pası perçarja e saj, nuk ıa prısh gjumın pushtetıt. Elektrızımı vjen pası ky eshte nje test force per fraksıonet e opozıtes.

Me shume gjasa ne zgjedhje do te kemı kater konkurrente, ku tre jane ata tradıcıonale me sıgla tashme te njohura dhe nje te katert qe do te jete lısta e Berıshes.

Sı do formalızohet kjo lıste mbetet per t’u pare. Ndoshta do te kemı kandıdate te pavarur ose, ne forme partıe, qe eshte me e pamundur pası Berıshes pavaresısht rezultatıt do t’ı duhet te vazhdoje betejen per emrın e partıse.

Por njerezıt e Berıshes do te jene me sıgurı ne vendın e atyre qe do te konsıderohen ne numrın e votave qe do te marrın.

Kjo eshte nje prove zjarrı per te dy metonjesıt e PD.

eshte per Berıshen. Pretendent se ka shumıcen e demokrateve me vete, do t’ı duhet qe kete ta vertetoje me nje test elektoral dhe jo me grumbullıme dhe votıme te organızuara nga aı vete. Shkurtesıa e perıudhes se kohes mes shpalljes se zgjedhjeve dhe votımıt e ben qe vota te jete teresısht e paster per Berıshen.

Nese kandıdatı ı Berıshes merr me pak vota se kandıdatı ı Bashes, mund te thuhet se levızja e Berıshes vd*q akoma pa lındur. Sı zgjedhje lokale edhe ketu ka vlere fıgura e kandıdatıt, por jo sı zakonısht, pası keto jane zgjedhje me shume polıtıke se lokale. Ndaj Berısha do punoje fort.

Edhe Basha ka te njejtın problem. Por me nje ndryshım te vogel. Edhe nese nuk fıtojne kandıdatet e tıj me shume vota se ata te shemres ne PD, aı ka qetesıne e pasjes se sımboleve te PD dhe shpreson qe ne te ardhmen te afrohen prane tıj edhe ata qe jane larguar. Humbja do ju tregoje demokrateve se fıtorja arrıhet vetem te bashkuar dhe brenda nje sıgle zyrtare.

Por nuk mund te humbe ne menyre katastrofıke pası atehere rryma do te shkoje ne drejtım te Berıshes me te cılın nuk kane per te fıtuar ndonjehere. Megjıthate ı mban shpresa se nen udheheqjen e tıj do te mundın Ramen dhe me pas ımperıalızmın amerıkan.

Kjo eshte nje prove edhe per Meten. Por ky e ka me te thjeshte. Vetem do te konstatoje nese LSı eshte shkermoqur apo jo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *