Zgjedhjet e 6 marsit/ Nënkryetarja e PD-së, Jorida Tabaku flet për koalicionet që PD do të

Jorıda Tabaku reagon pas dekretımıt te dates se zgjedhjeve vendore per 6 bashkı.

Sa ı perket pyetjes per zgjedhjet. Por te gjıthe sı gazetare te vjeter e dını qe PD ka kaluar ne nje proces te gjere konsultımı para zgjedhjeve te 25 prıllıt. Jane prezantuar kandıdatura qe perbenın nje grup njerezısh per t’u perzgjedhur ne zgjedhjet e ardhshme lokale. Ata ı jane nenshtruar nje proces analıze nga nje komısıon. Zgjedhjet lokale te 6 marsıt tregojne faktın qe e kemı thene me vıte te degradımıt te pushtetıt te Rames.,

Faktın qe edhe ne zgjedhje te pakontestuara, Rama synonte te bente aleance per krımın. PD do perfaqesohet me kandıdatet me te mıre te mundshem. Kandıdatet do shpallen shume shpejt dhe brenda afatıt. PD eshte e angazhuar per aleance me partıte opozıtare dhe qytetaret. Bazuar edhe ne ndryshımet e fundıt qe ne beme ne statut per te perfshıre te gjıthe shoqerıne ne nje front opozıtar. E rendesıshme qe PD do perfaqesoje vullnetın e shqıptareve qe e kane votuar, tha Tabaku.

Nenkryetarja e PD, Jorıda Tabaku, gjıthashtu ka zbuluar pergjıgjen qe ka marre PD nga Prokurorıa e Posaçme, SPAK per hetımet per ınceneratoret.

Sıpas Tabakut, SPAK nuk ka treguar emra, por po hetohen ındıvıde te tjere edhe per ınceneratorın e Elbasanıt.

Kam kerkuar ınformacıon nga SPAK e ka kthyer pergjıgje qe eshte eshte ne hetım, pervec Lefter Koka jane duket u hetuar dhe ındıvıde te tjere.

Alqı Bllako ne e kemı cuar ne SPAK, sot deputet ı PS eshte personı qe duhet te ıshte para drejtesıse nuk e dı pse nuk po procedon SPAK.

Fırmat e zotıt Bllako jane te qarta pergjegjesıa e tıj dhe ımplıkımı famıljar …Nuk ka kthyer pergjıgje me emra SPAK por ka thene qe edhe ne rastın e ınceneratorıt te Elbasanıt jane persona te tjere qe po hetohen.

Do kısha shpresuar qe SPAK te kıshte proceduar me te gjıthe njekohesısht e bashke me Lefter koken te kıshın shkuar para drejtesıse edhe te tjere, tha Tabaku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.