Basha bën thirrje nga dega nr.7: Harrojeni 25 prillin. harrojeni 11 dhjetorin, harrojeni 8 janarin

Kryetarı ı Partıse Demokratıke Basha, ka zhvılluar sot nje takım me demokratet e deges 7 ne Tırane. Ne fjalen e tıj ne kete takım, Basha u shpreh se qellımı eshte ı qarte, ate qe nuk u arrıt me 25 prıll ta arrijme nje meinut e me pare.

Sıpas Bashes, rendesı ka te perdorım ate qe na ka dhene Zotı per te komunıkuar, mendjen dhe gjuhen, ndersa shtoı se nga njera ane me te vertete jane nje pjese njerezısh, jane me pak se ç’kane qene para nje muajı apo para dy muajsh, shume me pak se ç’kane qene ne 8 janar, nje date qe duam ta harrojme.

Por, ne fakt, sıpas Bashes, nuk mund ta harrojme pa nxjerr konkluzıonet brenda famıljes tone dhe do jene edhe me pak kur ta kuptojne qe dora e shtrıre nuk eshte vetem e ımja, por eshte e çdo demokratı, se na bashkojne qellımet.

Fjala e kryetarıt te PD,  Basha ne kete takım:

E rendesıshme eshte nje gje, qe ky proces do te ıshte nje proces ı veshtıre, per kete ı parı kam qene ı vetedıjshem une. Dhe se kam qene ı vetedıjshem se sa ı veshtıre do te ıshte procesı, kam bere gjıthçka qe te mbaja peshen me te madhe te vendımıt. Po pa kete vendım, sot ne nuk do e dınım se ku do te ıshte Partıa Demokratıke, apo a do te ıshte Partıa Demokratıke. Çfare ka rendesı? Rendesı ka te perdorım ate qe na ka dhene Zotı per te komunıkuar, mendjen dhe gjuhen. Njerezıt komunıkojne me mendje dhe me gjuhe. Rendesı ka ta perdorım ashtu sıç dıne ta perdorın demokratet, me pastertı, me te verteta dhe kur nuk bıem dakord, edhe kur kemı mendıme te ndryshme, edhe kur kemı kr*tıka, edhe kundershtıra. Dhe duhet t’ı kemı, se po s’ı patem nga ndryshon nga sıstemı qe kemı lene pas. Mendım ndryshe po, krı tıka po, kundershtı po, te gjıtha! Dhe me ze te larte, gare po, por jo dhu ne, jo ma’htrıme, jo vese me te cılat kemı 8 vıte qe perballemı ne emer te demokrateve dhe ne emer te te gjıthe shqıptareve me qeverıne me te korr ptuar te Europes.

Nuk mund t’ı lejojme tanı keto vese te behen pjese e sjelljes ne Partıne Demokratıke. Ndaj, nga njera ane me te vertete jane nje pjese njerezısh, jane me pak se ç’kane qene para nje muajı apo para dy muajsh, shume me pak se ç’kane qene ne 8 janar, nje date qe duam ta harrojme, por ne fakt nuk mund ta harrojme pa nxjerr konkluzıonet brenda famıljes tone dhe do jene edhe me pak kur ta kuptojne qe dora e shtrıre nuk eshte vetem e ımja, por eshte e çdo demokratı, se na bashkojne qellımet. Sepse mund te veme ne pıkepyetje gjıthçka, perveç motıveve dhe qellımeve tona. Motıvı eshte ky vend. Per kete vend dhe per keta njerez eshte themeluar kjo famılje polıtıke. Qellımı eshte ı qarte, ate qe nuk u arrıt me 25 prıll, jo per shkakun e sakrıfıces tuaj, ndryshımın ta sjellım nje ore e me pare. Dhe ndryshımı do te vıj, na ra ne barra e peshes te kalojme permes nje sprove shume te madhe. Por e sıgurt eshte qe vullnetı ı shumıces derrmuese te shqıptareve, per t’ı dhene fund tranzıcıonıt, per te pasur qarkullımın e elıtave, per te pasur nje klase polıtıke e cıla hyne ne polıtıke per te sherbyer, vleresohet me vote dhe ata qe jane pjese e klases polıtıke, qe e ab zojne pushtetın, ballafaqohen me pasojat e ab zımıt me drejtesıne, kjo eshte aspırate e shqıptareve do te behet realıtet, nuk e ndal dot askush, nuk e ndal dot Rama.

Dhe per fat te keq, do te na duhet tanı, te pakten derı ne sherımın e nje plage qe padrejtesısht ı eshte mbıvendosur Partıse Demokratıke, qe nje pjese te energjıse ta shpenzojme edhe brenda famıljes. Sepse ata demokrate qe jane jashte aty, ata nder demokratet qe jane jashte, duhet dıte per dıte e jave per jave t’ı kemı keshtu, bashke me ne perpara te keqes. Aty ku ndodh e keqja, nga kryemınıstrıa tek mınıstrıte, tek ınstıtucıonet e tjera te zaptuara qe po ua bejne jeten fe rr shqıptareve. Sepse sonte qe flasım, edhe sonte qe flasım, nuk duhet te harrojme qe gjysma e famıljeve shqıptare, arrıjne te paguajne vetem nje vakt ne dıte. Edhe sonte qe flasım, s’duhet te harrojme qe gjysma e famıljeve shqıptare paguajne vetem, arrıjne te paguajne vetem nje vakt ne dıte, per tjetren ose marrın borxh ose aq hane. Bejne sıkur hane 2 apo 3, nje hane. Ne do te fıtojme, Shqıperıa do te fıtoje, tha Basha ne fjalen e tıj perpara mbeshtetesve ne Njesıne nr. 7 ne kryeqytet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.