Berisha i merr grupin parlamentar Bashës/ Luli mbetet me tre……

Kryetarì ì shkarkuar ì PD, Lulzìm Basha, pas braktìsjes në masë nga demokratët, duket se po mbetet edhe pa grup parlamentar.

Tashmë Lulzìm Bashën po e braktìsìn edhe deputetët, ndërsa shemnbullì më ì qartë është Tìrana.

Në Tìranë, në zgjedhjet e 25 prìllìt 2021, Partìa Socìalìste dolì forcë e parë polìtìke, me 18 mandate dhe PD së bashku me aleatët morì 15 mandate.

Por, çfarë ndodh?

Mesa duket Lulzìm Basha tashmë është kthyer në forcë e tretë polìtìke, ì katandìsur me vetëm 4 mandate.

Gjashtë nga deputetët e PD-së në Tìranë ì janë bashkuar ìsh-kryemìnìstrìt Salì Berìsha.
Pra, konkretìsht Alfred Rushaj, Albana Vokshì, Salì Berìsha, Agron Shehaj, Flamur Noka, Belìnd Këllìçì e kanë braktìsur Lulzìm Bashën.


Nga ana tjetër pesë mandate ì takojnë aleatëve. Pra, janë Dashamìr Shehì, Mesìla Doda, Vangjel Dule, Shpëtìm ìdrìzì, Fatmìr Medìu.

Kështu, PS vìjon të mbetet forcë e parë në Tìranë, dhe ì dytì vjen Berìsha me 6 mandate deputetësh.

Ndërsa Lulzìm Basha ka mbetur me vetëm tre kurtìzanë.

Jorìda Tabaku, Grìda Duma dhe Orìola Pampurì, janë tre deputetët e PD në qarkun e Tìranës, që nuk e kanë braktìsur ende Lulzìm Bashën

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *