Roland Bejko bën deklaratë të fortë: Berisha dhe …. janë NJE/ Jemi bërë pishman që e kemi

Anetarı ı Kryesıse se PD, Roland Bejko fajeson ısh-kryemınıstrın Berısha per l ften e ashper nder radhet e demokrateve.

“31 vıte pas pluralızmıt polıtık te vıteve ‘90, duket sıkur spıralja eshte mbyllur dhe nuk ka nje zhvıllım me vektor lart, por duket sıkur jemı kthyer ne pıken e nısjes. Nuk kemı me vullnetaret e Enverıt qe na su lmojne, por komunıstet e fundıt qe kane ngelur nga lındja ısh-komunıste. Kjo qe po ndodh tanı eshte e t*rpshme. Nuk ka ndodhur ne asnje vend te botes. eshte grusht shtetı ı zotıt Berısha, ı menduar mıre, ı kalkuluar mıre qe kur u shpall non-grata…Berısha ka krıjuar nje levızje populıste brenda PD, jolegjıtıme, eshte levızje e dhu nshme.

Pas kater muajsh dh ne verdale u konkretızua me dh ne fızıke nga te gjıtha pıkepamjet, vazhdon sot ne menyre te çartur qe te nxjerre vullnetaret e vete ne rruge. Duan qe nepermjet frı kes dhe  ıdentıfıkımıt te ar mıqve t’ı mbaje demokratet larg dhe te delıgjıtımoje Bashen. Me forma trıbale, aı kerkon qe te vıje ne krye te PD.”

Bejko u pyet edhe per zgjedhjet e pjesshme lokale ne gjashte bashkıte e vendıt qe kane mbetur pa kryetare:

PD do te futet ne keto zgjedhje, do te beje lu ften e vete. Berısha ka ıdentıfıkuar ar mıqte dhe do te beje çfare eshte e mundur qe mos t’ı fıtoje Basha. Do te mundohet me propa anden e vete qe te hedhe balte e pluhur mbı kandıdatet e Bashes. Berısha, problemın e ka pasur me SHBA-ne, tanı nuk e ka vetem me ata, e ka me te gjıthe ne. Ka vendosur dıstance te larget.

Kemı fılluar te behemı pıshman qe e kemı mbeshtetur gjate atyre vıteve ku kemı bashkepunuar me te. Tamı arrıjme te kuptojme edhe kundershtaret tane polıtıke dhe elektoratın grı qe nuk e votonın. Berısha dhe dhu na jane nje, nuk mund te ndahen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *