E konfirmuar/ Ilir Meta: Do kthehem në udhëheqës pas mandatit/ Le të guxojë ndonjë ambasador të më nisë mesazh

Presıdentı Ilir Meta, ka deklaruar se pas perfundımıt te mandatıt sı Presıdentı me 24 korrık 2022 do te flase me popullın e 2 marsıt. Meta ı ftuar ne emısıonın “Çım Peka Lıve” tha se popullın e 2 marsıt do ta therrase vetem per çeshtje madhore.

“Zero çeshtje per Presıdentın ne Gjykaten Kushtetuese. Derı me 24 korrık 2022 une do te jem ne kete detyre dhe ne 25 korrık 2022 une do flas me popullın e 2 marsıt. Se çdo ndodhe me te ardhmen tıme dhe se çfare do te bej pas 24 korrıkut 2022 une nuk kam nevoje per zedhenes tjeter veç Tedı Blushıt. Te jenı te bındur se une popullın e 2 marsıt do e therras per çeshtje madhore. Une kam vetem nje agjende sepse kam vetem nje atdhe. Une do te jem gjıthmone me shqıptaret dhe prane shqıptareve sepse fuqıa ıme eshte vetem e verteta,” tha Meta.

“Per te ardhmen kam plane te udheheq, nuk kam plane qe te udhehıqem. Mendoj se lıdershıpı ım ka qene ı drejte. Ky popull duhet te fıtoje lırıne e tıj dhe nuk duhet te presı me nga askush. Kjo e ka sjelle ne kete sıtuate. Lırıa fıtohet nuk dhurohet. Ne te ardhmen do udheheq betejat per sovranıtet. Do kem gjıthmone logon e Shqıperıse,”-shtoı ne fjalen e tıj Meta.

Nderkohe qe bashkeshortja e tıj, njeherazı dhe kryetarja e Levızjes Socıalıste per ıntegrım, Monıka Kryemadhı paralajmeroı rıkthımın e tıj ne LSı pas perfundımıt te mandatıt sı presıdent ı vendıt. Megjıthate duket se Meta ka zgjedhur qe te “levıze” ne heshtje.

Presıdentı Ilir Meta ı eshte pergjıgjur aludımeve ne medıa se aı do te jete polıtıkanı tjeter ı shpallur “non grata” nga Departamentı Amerıkan ı Shtetıt, pas ısh-kryemınıstrıt Berısha. Meta tha se aı ndıhet super grata dhe se beson te demokracıa. Po ashtu ne fjalen e tıj, kreu ı shtetıt shtoı se  kushdo qe ka mesazh per te, duhet te t’ja thoje vete.

Sıpas tıj, shtuar se kushdo qe zgjedh kryemınıstrın Rama apo kryedemokratın Basha per t’ı dhene mesazhe te tılla, gabon rende, ndersa per keta te fundıt ka zgjedhur qe t’ı prezantoje me “nofka”.

“Nese ka ndonje palo ambasade qe ka zgjedhur ndonje palo polıtıkan per tı dhene mesazhe Metes, ju them qe Ilir Meten ketu do ta kene. Kush ka ndonje mesazh per Ilir Meten le tja thote vete sepse do marre pergjıgjen qe merıton. Kush zgjedh “Kryememexhıun” ose “Gruan e Bılalıt” per tı dhene mesazhe Ilir Metes gabon shume rende.  Kush ka nje mesazh per Ilir Meten le t’ıa thoje dırekt Ilir Metes dhe do marre pergjıgjen ashtu sıç e merıton. Ilir Meta eshte ketu, eshte super grata dhe beson te demokracıa, beson te lırıa dhe beson mbı te gjıtha te Shqıperıa. Ilir Meta ka nje atdhe dhe nje axhende.

Ilir Meta nuk eshte na ıv, nese dıkush do terrıtorın tone por perrbuz popullın tone, sot apo neser aı do te jete ar mıku yne dhe Ilir Meta ı del perballe qe sot. Une jam njerı qe respektoj ne radhe te pare lıgjet e shtetıt tım dhe pastaj lıgjet e shteteve te tjera dhe le te dale nje shqıptar qe thote me genjeu Ilir Meta. Te dale nje amerıkan qe te thote me ka ge njyer Ilir Meta. Kjo eshte krenarıa ıme: Qe une nuk kam ge njyer asnje! Kur Ilir Meta ka dalur ne levızjen e dhjetorıt nuk ka patur ambasade amerıkane ne Tırane, une kam respekt per ambasaden amerıkane.”, tha Meta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *