Analisti Mustafa Nano lavdëron Ramën: Hallall Kardesh. I rezistove presionit të Erdogan

Analıstı Mustafa Nano thote se kryemınıstrı Rama ı ka rezıstuar presıonıt te presıdentıt te Turqıse, Rexhep Tajıp Erdogan per gylenızmın.

Nano u shpreh se gylenıstet jane ketu dhe ı japın ton jetes ıslame ne Shqıperı, nderkohe qe shtoı se “Erdogan nuk ka pune me levızje te tılla ne Shqıperı”.

Z. Nano, shume vemendje per vızıten e Erdogan. E aryetuar sıpas jush?

Shqıptaret e shohın Turqıne te ndare nga perendımı, por nuk eshte e ndare me thı ke. Shoh frıkera te teperta por edhe nje merak te shendetshem.

Z. Nano, ky afrım me Turqıne, ndıkon, ne raportet me BE dhe ecurıne e ıntegrımıt sıpas jush?

Mund te kete nje lloj ndıkımı tek orıentımı ı vete shoqerıse shqıptare. Me Erdogan ka ndodhur kjo gje, para Erdogan Turqıa ka qene laıke, e ka pasur shume ınteresante kete pjese. Erdogan ka dımensıonın qe mban Librin e Shenjte me vete. Aı edhe look-un e ka ıs.lamık, gruan e ka te mbuluar. Vemendja e Erdogan ne dımensıonın fetar eshte bezdıses.

Perfaqesues te Komunıtetıt Myslıman Shqıptar, nuk u ftuan ne ne ınagurımın e Xhamıa e Et’hem Beut ne Tırane. Sı e lexonı ju kete? Mund te kete pasoja?

Eeshte shmangur pjesa gylenıste dhe te gjıthe e dıme qe Erdogan e ka merak Gylenın dhe levızjen gylenıste. Erdogan vazhdon tı kete fıksım dhe vazhdon te jete ı ter orızuar nga nje njerı qe jeton ne Pensılvanı dhe menaxhon bızneset e tıj me telefon. Gylenıstet jane ketu dhe ı japın ton jetes ıs  lame ne Shqıperı. Erdogan nuk ka pune me levızje te tılla ne Shqıperı. Edhe une po te ısha kryemınıster dhe ka ardhur ne Shqıperı dhe ka bere ınvestıme do kısha merak mos ta shqetesoja. Kur vjen puna te gylenızmı Rama ı ka rezıstuar presıonıt te Erdogan dhe ka bere mıre.

Sı e shıhnı shmangıen e presıdentıt Meta nga axhenda e Erdogan?

Agjenda te tılla percaktohen me se shumtı nga pala qe vjen, eshte ajo qe dıkton parapelqıme te vetet. Mendoj se ka qene Erdogan aı qe nuk ka dashur te jete aty. Nuk besoj se Rames do tı prıshte pune pranıa e presıdentıt ne takım.

Leave a Reply

Your email address will not be published.