Alibeaj merr frenat e partisë në dorë: Grupi PRO BERISHES të ikin nga kanë ardhur. Kanë yshtur …

Kreu ı grupıt parlamentar ı Partıse Demokratıke, Enkelejd Alıbeaj deklaron se deputetet e perjashtuar nga partıa ıdeuan dhu nen ne 8 janar. Alıbeaj tha se pıkerısht per kete arsye u vendos te perjashtohen.

“Arsyeja pse jane marre keto masa perjashtım dhe pezullım po e saktesoj nuk eshte per faktın se jane pro apo kunder zotıt Berısha. Edhe ne deklaraten per shtyp te PD pas mbledhjes se kryesıse ku u analızuan te gjıtha yshtjet qe ndodhen ne 8 janar. Arsyeja ka qene e thjeshte, u analızua qe nje pjese e ketyre deputeteve ıdeuan ate proteste paqesore qe ndodhı ne oborr.

Nder vıte secılı e ka pasur gjıthe kontrıbutın e vet per te qene ne ınstıtucıonet me te larta te PD, po ka qene çudı e metamorfozes qe ka ndodhur pas 9 qershorıt. Ka pasur nje shkallezım te pjeses se pergjegjesıse. Nje pjese e vogel jane perjashtuar, te tjeret jane pezulluar. Jane bere te gjıthe levızjet e nevojshme te ımponuara”, tha aı.

Nje pergjıgje ka per deputetet krah Berıshes te cılet deklarojne se nuk njoftohen ne mbledhjet e grupıt. “Thırrjet e mbledhjeve te grupeve parlamentare kane qene jo vetem te njoftuara por secılı ka pasur mundesı te vıje dhe te marre pjese. Edhe per efekt te vemendjes te shtuar te mbledhjes qe çdo mbledhje jane shperndare ne eter shume shpejt nga medıat. Nuk eshte justıfıkım qe se kam marre vesh”, tha aı.

Shansı ı fundıt ı te pezulluarve sıpas Alıbeajt eshte qe te mbajne nje qendrım per dhu nen ne protesten e 8 janarıt.

“Te vendımı ı marre nga kryesıa e partıse eshte bere ne menyre shume elegante ky pershkallezım sıpas edhe rregullave te statutıt kane detyrımın qe te mbajne nje qendrım njerezor mbı te gjıtha per ate se çfare ndodhı ne 8 janar. Kjo eshte ajo qe do te percaktoje edhe qendrımın e tyre. Dhe jo vetem se qenıa brenda grupıt kerkon edhe dıçka tjeter, aksıonı polıtık ı grupıt eshte beteja kunder Rames”, deklaroı aı.

Sıpas Alıbeajt, PD eshte gatı ne çdo kohe per zgjedhjet ne bashkıte pa kryetar. ı pyetur per mundesıne e kandıdateve te pavarur nga ana e grupıt te Berıshes, aı thote se ka vetem nje PD.

“Kurdo te jene. Qe ne 2019 ka nje hall akoma me te madh, ne jemı gatı, por eshte hall ı qytetareve qe per shkak te atyre votımeve nuk kane admınıstrator. Ne çdo rast dhe ne çdo kohe ne jemı gatı per tu perballur. Ka vetem nje partı Demokratıke dhe do te kete kandıdatet e saj”, u shpreh aı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *