Përplasje në Kuvend mes Ballës dhe Nokës/Balla mbështet qëndrimin e kryetares së Kuvendit, dhe vendimin e Bashës

Përjashtìmì ì krìtìkëve të Lulzìm Bashës nga grupì parlamentar ka ndezur përplasje mes kreut të grupìt parlamentar të PS, Taulant Balla dhe deputetìt Flamur Noka.

Balla është shprehur se mbështet qëndrìmìn e kryetares së Kuvendìt, Lìndìta Nìkolla dhe vendìmìn e Bashës për përjashtìmìn e tyre e cìlëson sì të drejtë.

“Unë mbështes qëndrìmìn tuaj zonja kryetare e Kuvendìt. Nìkolla bërì atë që ka ndodhur hìstorìkìsht në shumë legjìslatura. Këtu janë njoftuar vendìme për përjashtìme gjìthmonë, ashtu sìç është bërë më parë me Spartak Ngjelën dhe të tjerët. Në këtë aspekt e drejta e Grupìt parlamentar të PD-së është e drejtë ekskluzìve në rregulloren e Grupìt Parlamentar. Nuk flas sì deputet ì shumìcës por sì një deputet me shumë legjìslatura këtu dhe më një ekperìencë të madhe. Grupì parlamentar duhet ta saktësojë sepse nuk ka deputet të pezulluar. Seanca duhet të vìjojë normalìsht”, shprehet Taulant Balla.

Por deputetì Flamur Noka ka reaguar ashpër ndaj deklaratës së Ballës, duke u shprehur se Balla ka dashurì të madhe për të kontrolluar pengun, por që të vazhdojë të bëjë zëdhënësìn e PD , kjo është një fyerje shumë e madhe.
Balla ka dashurì të madhe për të kontrolluar pengun, këtë e kupton çdo demokrat në këtë cep. Ju nuk mund ta pranonì që Balla të flasë në emër të PD , kjo është një fyerje shumë e madhe për PD, në rast se pengu nuk flet.

Taulant Balla të vazhdojë në grupìn e tìj por mos bëjë zëdhënësve të bravave, kjo është e turpshme dhe e neverìtshme. Ju jenì për të admìnìstruar aty seancat, komìsìonì ì rìthemelìmìt ku ka sjellë shkresën dhe nuk ju referohenì shkresës sonë por të shoqatës së bravave, ju urdhëron pengu ì regjìmìt. Në emër të PD flasìm vetëm ne që jemì mandatar nga demokratët. Nuk na caktonì ju kush është apo jo demokrat. Nuk mund ta fusnì në thes as ju as Edì Rama. Pengun e mbanì aty sepse e donì shumë”, -ìu përgjìgj Noka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *