Presidenti Erdogan shpallet “Qytetar Nderi i Kurbinit/ Erdogan: Kjo është dëshmi solidariteti

Laç- Kryebashkiakja e Kurbinit Majlinda Cara tha se ky titull iu akordua Erdogan me motivacionin për solidaritetin dhe ndihmën e dhënë nga qeveria e tij në ‘ditët më të vështira’.


“Këshilli Bashkiak akordon titullin më të lartë që një bashki jep, Qytetar Nderi i Kurbinit’. Me motivacionin për solidaritetin dhe ndihmën në ditët më të vështira për Kurbinin dhe kontributin e jashtëzakonshëm në procesin e rindërtimit”, tha ajo.
Presidenti i Turqisë Rexhep Taip Erdogan mori pjesë në ceremoninë e inaugurimit të 522 banesave të reja në qytetin e Laçit që u ndërtuan pas tërmetit të 26 Nëntor.

Ai tregoi se ngjarjes, menjëherë janë vënë në lëvizje.

522 që u inauguruan sot, Erdogani ka zbuluar se kanë kushtuar afërsisht 42 milionë Euro.

“Pas tërmetit ne menjëherë kemi dërguar në Shqipëri të gjitha pajisjet e nevojshme të ndihmës së shpejtë dhe ekipe teknike nëpërmjet ambasadës. Duke qenë në kontakt me mikun tim me Kryeministrin Edi Rama kemi bërë të mundur ndjekjen nga afër të gjithë këtyre punimeve që sapo kishin filluar. Unë personalisht jam aktivizuar dhe morëm iniciativa që pëgjatë këtij procesi për ti ardhur në ndihmë Shqipërisë filliuam kontaktet me komunitetin ndërkombëtar dhe organizatën e bashkëpunimit islamike.

Fakti që Turqia ishte një nga shtet e para që i erdhi në ndihmë Shqipërisë është një dëshmi e këtij solidariteti të fortë mes nesh. Për të lehtësuar dhimbjen e atyre familjeve të prekura, ne morëm vendim duke firmosur dhe një memorandum mirëkuptimi që banesat të cilat ishin të rrënuara nga tërmeti të rindërtoheshin nga zero. Në muajin Korrik 2020 sapo nënshkruam memorandumin filluam menjëherë edhe pse kishte shpërthyer koro navirusi. Para 13 muajsh në këtë vend ku jemi sot bëmë ceremoninë e hedhjes së themeleve të banesave.

Dhe sot po i dorëzojmë këto banesa që janë 522 njësi banimi që kaënë kushtuar afërsisht 42 milionë Euro”, u shpreh Erdogan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *