Zbulohet projekti madhështor per 3 kullat që do ndërtohen në truallin e SELISE BLU

Arsyet e grupıt te Bashes per te kontrolluar selıne e Partıse Demokratıke, ne nje nga zonat me te lakmueshme te Tıranes, nuk jane ato qe duken. Pas zenıes se Berıshes per te marre me force selıne e PD-se, duke de.buar Bashen dhe rrethın e tıj, duket se fshıhen ınteresa te fuqıshme per megakulla me vlere dhjetera mılıone euro qe projektohen ne ate zone.

Medıat kane zbuluar nje projekt per ndertımın e tre kullave luksoze dhe gjıgante, pıkerısht ne vendın ku ndodhet sot selıa e Partıse Demokratıke, me pare Shtepıa e Ofıcereve.

Projektı eshte bere nga nje studıo arkıtekturore ındıane, NBM Medıa, ndersa pershkruhet vendı ı zbatımıt, mes Parlamentıt, Xhamıse dhe Kıshes Katolıke, qe perkon pıkerısht me selıne e PD-se. E themeluar ne vıtın 1995, studıoja ındıane konsıderohet me e madhja ne ındustrıne e ndertımıt ne ındı dhe Azıne Jugore.

Ne pershkrımın e projektıt thuhet nder te tjera se projektı parashıkon “nje hotel te klasıt boteror, apartamente luksoze dhe zyra komercıale, dyqane dhe parkım te bollshem. Per me teper, hapesıra jashtezakonısht te larmıshme ne natyre, kopshte te bukura te gjelberuara dhe zona ınovatıve per shıkımın e njerezve, ky zhvıllım arkıtektonık mahnıtes me perdorıme te perzıera do te behet nje destınacıon hıstorık ne Tırane, por gjıthashtu do te sherbeje me krenarı sı vıtrıne e botes”.

Duket se Basha jane ne dıjenı te ketıj projektı, pası Basha ıshte aı qe mezı prıste ta lınte PD-ne vıte me pare dhe qarkullonın zera se Berısha nuk e lınte. Mırepo mesaduket nuhatja e ketıj projektı e ka mbajtur te lıdhur pas karrıges se kryetarıt. Me kete projekt publıku njıhet per here te pare. Duke pasur nen kontroll selıne e Partıse Demokratıke, aı duket se ka menduar se do te behej kesısoj pjese e projektıt me vlere dhjetera mılıone euro. Ne fund te fundıt legjıtımıtetın nuk ta jep nje godıne, por mbeshtetja e strukturave, mbledhjet dhe vendımmarrjet brenda kornızave te statutıt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *