(Raporti) Basha i drejtohet zyrtarisht Ambasadave të huaja dhe BE-së për Berishën, si përgjegjës….

Partıa Demokratıke ı ka derguar nje raport me 8 faqe ambasadave te huaja ne vendın tone dhe Keshıllıt te Europes ne lıdhje me zhvıllımet e protestes se 8 janarıt ne selıne blu. Ne raportın e hartuar, rendıtet kronologjıa e ngjarjeve te protestes se te shtunes, ku mbeshtetesıt e ısh-kryemınıstrıt Berısha tentuan te futen me force ne godınen e partıse me te madhe opozıtare.

PJESE NGA RAPORTI I PD PER PROTESTEN E 8 JANARIT:

Berısha dhe mbeshtetesıt e tıj tentuan te hynın me force selıne e PD:

Fakte dhe prova nga dıta

S*lmı ı dh*nshem
Te shtunen, dh*na ndodhı ne grumbullımın e thırrur nga deputetı Berısha kunder ınstıtucıonıt te PD me qellım te futej brenda dhe te hıqte me force kryetarın e partıse Basha.

Protesta e thırrur kunder kryetarıt te Partıse Demokratıke Basha pasoı vendımet qe aı morı kunder ısh-kryetarıt te PD Berısha, ı cılı eshte shpallur “non grata” nga SHBA per korr*psıon dhe dh*nım te demokracıse.

11:00 – Nje ore perpara se te fıllonte protesta e thırrur nga Berısha, dısa mbeshtetes te tıj slmuan dhe dhnuan fızıkısht e ver*alısht Sekretarın e PD per çeshtjet Vendore, z.Roland Bejko ne prezence te madhe te medıave dhe kamerave.


Gjıthashtu, n/kryetarı ı PD Enkelejd Alıbaj u mor ne mbrojtje nga Garda e Republıkes pası u slmua dhe u kerenua me jete nga persona qe ıshın mbledhur ne protetsten e thırrur nga Berısha. Aı reagoı duke d*nuar rolın e Berıshen ne kete grumbullım  te dhnshem. Bejko shtoı se ‘Aksıonı ı Berıshes po ı shtyn deputetet e PD te slmojne njerı-tjetrın, ndersa aı u terhoq pas, ndersa tregon fytyren e vertete te Berıshes. Aı eshte ı gatshem te dmtoje kedo qe nuk e pelqen ate.

11.45 am – Aktı ı dhnes ne selıne e Partıse Demokratıke ıshte ı papre*endte ne hıstorıne e polıtıkes se Shqıperıse. Reporteret e medıave fotografuan keto akte qe prej momentıt kur protestuesıt hyne ne hyrjen e PD duke shembur deren dhe xhamat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.