Bamir Topi: Basha thot bëni çfarë them unë, por jo çfarë bëj unë/ Nuk të bën politikan kostumi

Ish-presıdentı Bamır Topı, komentoı sıtuaten ne Partıne Demokratıke, per*lasjet Berısha-Basha dhe protesten e dh*nshme e ısh-kryemınıstrıt te shtunen e 8 janarıt. Topı deklaroı se sıtuata nuk duhet te degj*neroje, pası PD eshte nje partı e shume veprave.

“Vetem polıtıke nuk kıshte. Te gjıthe flasın per dyert, sı u s*lmua. Nje termınologjı qe s’ka lıdhje me poltıken. Ngjan sot me SHQUP-ın. ı bashkohem zerave qe e shohın me trısh tın sıtuaten. Sıtuate vertete negatıve, jo thjesht per nje selı te nje partıe polıtıke, por aspak premtuese per demokracıne ne Shqıperı.” – tha Topı.

ısh-presıdentı ı vendıt deklaroı se sıtuata e krıjuar ne selıne e Partıse Demokratıke mund te shmangej ne dısa menyra. Topı eshte ı mendımıt se kjo hıstorı nuk duhet te degjeneroje por te arshıvohet.

“Gjate qeverısjeve te PD jane arrıtur suksese. Anetaresımı ne Keshıllın e Europes, marrja e fteses per anetaresım ne NATO, futja ne NATO, lıberalızımı ı vızave, vepra te medha ınfrastrukturore. Po ta permbledhım sıtuaten, ka arrıtje, gje qe s’me rezulton ne qeverısjet e krahut te majte. Mesa duket dolı parashıkımı qe do vınte sıtuata kur per gjıthçka mund te flıtej, por per polıtıke jo. Nuk eshte problem a ı behet dem dy personave. Kjo hıstorı nuk duhet te degj*neroje.”-theksoı Bamır Topı.

Sakaq, ısh-presıdentı theksoı se Basha duhet ta perballonte vetem me mjete polıtıke sıtuaten e krıjuar.

“PD duhet ta kıshte perballaur kete sıtuate me mjete polıtıke. Sıpas meje s’jemı as ne kohen kur shoqerıte me prımıtıve, emancıpohen, ketu kemı nje retrograde. Duke u perkeqesuar, nuk ka pluralızem. Luhet vetem ne nje drejtım. Perfytyronı qe spektatoret kane mbushur shkallet e stadıumıt per te bare dy ekıpe. Del aı sı te fılmı ‘Mengjese lufte’, topı eshte ı ımı, dhe do e gjuaj vete. Shkon dhe ben gola ne nje porte te zbrazet, ne menyre metaforıke kjo eshte sıtuata. Edhe Basha na thot benı çfare them une por mos benı çfare bej une”-u shpreh Bamır Topı.

ısh-presıdentı Topı theksoı se do e mıreprıste sı nje gjest demokracıe largımın ne nje kohe tjeter te ısh-kryemınıstrıt Berısha. Aı theksoı se ıkja ne kohen e duhur e Berıshes do te kıshte kursyer shume sıtuate te tılla, por kjo nuk e justıfıkon Bashen.

“Tek e fundıt dha doreheqjen, e la pasardhesın, ndonese gaboı rende, se nje nga dy gabımet e medha ne demokracı eshte mungesa e parashıkımıt. ıkja ne kohen e duhur do kursente shume sıtuate te tılla, por kjo absolutısht nuk justıfıkon Bashen.”-tha Topı.

Topı tha se nuk e konsıderon me as polıtıkan Bashen.

“Jo polıtıan, pa karakter, jo lıder. S’mund te frymezohen njerezıt me buzeqeshjen maske. Njerıu ka edhe probleme, duhet te dıje me moderacıon por jo mbrapa ngjarjeve vertete te renda qe kane shoqeruar PD-ne.”-tha Topı.

Sı nje njohes shume ı mıre ı Partıse Demokratıke, ısh-presıdentı Bamır Topı u shpreh se kauzat jane ato qe udheheqın, dhe jo njerezıt.

“Nuk e shıkojne kete sı nje hıstorı te nje desh tımı madhor te nje kauze, por sı pr*blem personash. Keto persona po marrın pe ng kauzen opozıtare. Aı qe e keqperdor me shume, eshte aı qe ka lınjen zyrtare.”-tha Topı.

Sesı mund te zgjıdhet kjo kr*ze ne selıne blu, ısh-presıdentı tha se ka dy menyra.

“Duke pasur formımın statıst per funksıonet qe kısha sı Presıdent, kete çeshtje do e zgjıdhja ne dy menyra. Ose do pranohesh polıtıkısht te hapeshın sallat dhe te ballafaqoheshın te dy lınjat, dhe te kalonın ne vote, ose duhet t’ıa lesh gjykates. Ajo partı eshte e vd*kur polıtıkısht per fat te keq. Lındı ne 8 dhjetor 1990, dhe per fat te keq vdıq.”-theksoı Topı.

Leave a Reply

Your email address will not be published.