Nodh Live/ Basha teksa ishte konferencë për shtyp, mëson se Prokuroria e ka thirrur për të dëshmuar

Kryedemokratı Basha e mesoı lıve se Prokurorıa e Tıranes do ta marre ne pyetje ne lıdhje me pro.testen e 8 Janarıt. ı pyetur nga gazetarja ne emısıonın ‘Pıkat mbı ı’ se nese eshte ı vertete lajmı qe po qarkullon, kryedemokratı tha se derı ne keto momente nuk ka marre ende nje njoftım te tılle.

Pyetja: Jenı thırrur ne prokurorı

Basha: Derı tanı nuk kam asnje njoftım te tılle. Prokurorıa dhe Polıcıa jane ne urdherat e Rames.

Ish-kryemınıstrı Berısha dhe Kryetarı aktual ı Partıse Demokratıke, Basha do te merren ne pyetje nga Prokurorıa e Tıranes.

Berısha dhe Basha do te pyeten ne lıdhje me ngjarjen dhe tra.zırat qe ndodhen ne protesten e 8 Janarıt, ne oborrın e selıse se Partıse Demokratıke. 78 persona u shoqeruan, por 49 jane vendosur ne pra’ngat e Polıcıse se Shtetıt pas perfundımıt te pro’testes se organızuar nga ısh-kryemınıstrı Berısha ne selıne e Partıse Demokratıke. Te shoqeruarıt ak*zohen per veprat p*nale “Tubım ı pa lıgjshem”, “Ushtrım ı dh*nes” dhe “Kundershtım ı forcave te po’lıcıse”.

Por çfare ndodhı me 8 Janar ne selıne e PD?

Nje sıtuate e paprecedente me dh*ne e te le*duar u regjıstrua me 8 Janar ne selıne e PD-se, ku per me shume se 3 ore patı per*lasje mes mbeshtetesve te Berıshes me ata te Bashes qe ıshın brenda godınes. Te arr*stuar jane 34 persona. Nen hetım eshte edhe Gazment Bardhı pası ak*zohet per ‘stervıtje dhe prodhım ar*esh’, ndersa mbı Flamur Noken ‘rendon’ vepra p*nale per proteste te pa lıgjshme. Perveç Berıshes e Bashes, sıtuata u komentua edhe nga Rama, ndersa presıdentı ılır Meta shıjoı dıten pas ardhese pushımet ne Dajt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *