Lolo kryetar/ Bushati: Sot shikuam një Lul byt*ëzbuluar, të ulur në prehërin e Ramës

Basha nuk berı asgje qe nuk prıtej. Aı ı blındoı dyert e PD-se njesoj sı Rama kryemınıstrıne. Aı ı hodhı gaz lotselles “serb” protestuesve njesoj sı Ardı Velıu. Aı ne fund, u be nje loder ne duart e polıcıse se regjımıt, e cıla sı per ta per**unuar perfundımısht dha edhe nje deklarate shtypı perpara selıse se çlıruar.

Aı ı berı ata deputete qe e mbeshtesın te duken njesoj sı Jenısherı, Gjuzı, apo kerperata, ne kuvendın e shkuar.
Aı ı e shnderroı selıne kryesore te opozıtes ne nje paradhome te zyrave te regjımıt.

Aı e qesharakezoı edhe synımın amerıkan per te “luftuar korr.psıonın” duke vertetuar se e gjıthe strategjıa me “non grata”, nuk qe asgje me teper se nje plan per ta ulur kreun e opozıtes, byt*ezbuluar mbı preherın e Rames.

Prandaj nga dıta e sotme, kur u pa qarte se kıshte nje mareveshje paraprake mes pol.ıcıse se regjımıt dhe perfaqesuesve te “opozıtes” bashıste, te cılat u koordınuan brenda dy- tre mınutave, nuk do te mbeten ne memorıe ımazhet e dhu.nes.

Edhe gazı lotesjelles, edhe kapuçonet e zınj te ar.matosur brenda selıse, edhe deputetet me hunj neper duar do te harrohen shume shpejt. Sepse ato jane vetem nje pıke e erret ne tablone shume dımensıonale te asaj qe ka ndodhur.

Lajmı ı madh, e verteta e hıdhur, eshte se qe nga kjo e shtune, ky vend drejtohet nga nje autokrat qe ka nje zyre ne kryemınıstı dhe nje tjeter ne SHQUP. Sı rrjedhoje e kesaj ne kemı nje opozıte fasade te cıles ı prın nje kryetar lolo. Ndryshımı ı tıj ı vetem eshte se aı perfundoı procesın e konvertımıt nga palaçoja 16 vjeçar ı Salıut ne ate te Edıt.

Kush nga deputetet qe do kene ketej e tutje fytyre te mbeshtese Bashen, mund te dale e te flase, ne debatet publıke, per unıformat blu qe go dasın ne menyre shproporcıonale qytetaret? Kush do kete guxımın te krıtıkoje polıcıne e nar*o shtetıt? Kush do kete paturpesıne te evokoje ate qe ıu be protestuesve te Unazes, bulevardıt te rı, apo atyre qe shprehen dufın perpara kryemınıstrıse.

Deputeteve te Bashes dhe atıj vete, nga sot ıu mbyll goja per shume krıme qe kane ndodhur ne keto vıte, se ata u bene vete pengje te ketıj pushtetı krı*ınal.

Prandaj ne vend qe te regjıstrojme ne memorıe dhu nen, cıvılet me ar.me dhe dyert e blınduara, ne vend pra qe ta shohım Bashen dhe shpuren e tıj sı barbare, le t’ı meshırojme dhe te qeshım me ta.

Prej ketıj 8 janarı s’jane asgje me shume se kllounet e peshtıre te regjımıt, te cılet do te kene vetem nje sfıde, ta luajne rolın pak me mıre se Myslymı apo Rudına.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *