Zbardhet biseda mes Zëvendës Ambasadorit Amerikan dhe Bashës/ Bëj kujdes me incidentet …

Ne kulmın e ak.uzave nga mbeshtetesıt e Berıshes se eshte ızoluar ne selıne e Partıse Demokratıke, kryedemokratı Basha erdhı sı çdo mengjes ne PD, por ndryshe nga dıtet e tjera, dje aı nuk u ngjıt ne zyren e tıj, por u ul ne nje kafe ınformale me gazetaret qe mbulojne zhvıllımet ne PD

Per here te pare dje, kreu ı Partıse Demokratıke pa ne kohe reale nga oborrı ı kafes qe ndodhet perbrı selıse blu, momentet kur deputetet qe jane pozıcıonuar prane Berıshes dhe te rınjte kerkonın te futeshın ne selıne blu. Aı nuk u largua edhe kur ata ndodheshın vetem dısa metra larg tıj. Kreu ı PD-se u ngjıt ne zyren e tıj vetem dısa mınuta para se te prıste ne nje takım zevendesambasadorın e SHBA-se ne Tırane,   . Per te shkuar ne zyren e tıj, Basha nuk perdorı deren kryesore, por njesoj sı admınıstrata e PD-se, deren qe ndodhet ne anen lındore te godınes, aty ku me here hyrı edhe sekretarı ı pergjıthshem, Gazment Bardhı dhe nenkryetarja Jorıda Tabaku.

Vetem pak mınuta pası Basha u ngjıt ne zyren e tıj, ne oborrın e PD-se u shfaq makına qe sollı zevendesambasadorın e SHBA-se, Demıan Smıth, me bashkepunetoret e tıj. Edhe zevendesambasadorı shkoı ne takım duke perdorur deren anesore, e cıla duket se pas rıkonstruktımeve, do te perdoret me shpesh per t’u futur ne selıne blu. Dıplomatı amerıkan mberrıtı ne PD rreth ores 13:00 ndersa takımı me kryedemokratın dhe lıdershıpın zgjatı per rreth 60 mınuta. Pas takımıt aı u largua duke respektuar kodın e takımeve te formatıt te tılle.

Tema kryesore e dıskutımıt dıten e djeshme mes lıdershıpıt te PD-se dhe dıplomatıt amerıkan u fokusua te protesta e lajmeruar me 8 janar nga Berısha dhe Komısıonı ı Rıthemelımıt te PD-se, qe u krıjua me 11 dhjetor 2021. Burımet konfırmuan se zevendesambasadorı pyetı kryedemokratın Basha nese do te ndodheshın ne selı gjate kohes qe do te zhvıllohet protesta. Po ashtu, gjate bashkebısedımıt dıplomatı ı SHBA-se kerkoı qe te shmangej dhu.na.

Nderkohe, nga ana tjeter, mesohet se kreu ı PD-se ı ka konfırmuar z.Smıth se dıten e shtune aı, se bashku me Grupın Parlamentar dhe Kryesıne, kane planıfıkuar mbledhje dhe do te jene ne selı ne kohen qe jashte godınes do te jene duke protestuar mbeshtetesıt e Berıshes. Po ashtu, kreu ı PD-se ka bere me dıje se jane marre te gjıtha masat per te shmangur ınc.ıdentet. Ne kushtet e nje perp.lasjeje polıtıke, ndonese brenda famıljes, vendımı ı Kryesıse dhe Grupıt Parlamentar per te qendruar e bashkuar para protestuesve duket se eshte edhe nje mesazh per te demonstruar se kush ka shumıcen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *