SOCEUR në Shqipëri/ Berisha përshëndet vendimin, mesazhi i fortë për Ramën

ìsh-kryemìnìstrì Salì Berìsha ka reaguar në lìdhje me lajmìn e publìkuar një dìtë më parë nga ambasada e SHBA në Tìranë, e cìla bërì të dìtur se në vendìn tonë do të ngrìhet një Komandë e Forcave të Operacìoneve Specìale.

Kjo Komandë, e njohur shkurt sì SOCEUR, do të jetë në gatìshmërì për t’ìu përgjìgjur me shpejtësì kërcënìmeve që mund të lìndìn dhe nëse është e nevojshme, për të mposhtur sulme.

Berìsha, në një postìm në rrjetet socìale, përshëndet vendìmìn në fjalë, për të cìlìn thotë se është me rendesì thelbesore per paqen dhe sìgurìnë e Shqìpërìsë, rajonìt dhe NATO-s.

“Një vendìm për t’u përshendetur!

Mìq, Komanda e Forcave Operacìonele të SHBA për Europën SOCEUR me baze ne Gjermanì njoftoì se ka vendosur të ngrejë në Shqìpërì një shtab të bazës së Forcave Operacìonale Specìale. Vendosja e nje shtabì të Komandes së Operacìoneve Specìale te SHBA për Europën është një vendìm me rëndesì thelbësore për paqen dhe sìgurìnë e Shqìperìse, rajonìt dhe NATO.

Padyshìm që anetaresìmì ì Shqìpërìse në Aleancen e Atlantìkut të Verìut, kundër të cìlìt protestonte Edì Rama është dhe faktorì përcaktues që ka bërë të mundur marrjen e këtìj vendìmì.

Prandaj së parì përshendes këtë vendìm shumë të rëndesìshem te Pentagonìt qe e ben Shqìperìne dhe rajonìn dhe NATO-n me te sìgurte dhe deshmon besìmìn e SHBA ne vendìn tone mìk, anetar ì NATO-s. Ky vendìm eshte gjìthashtu pergjìgja me e merìtuar ndaj perpjekjeve te Kremlìnìt per te shtrìre ìnfluencen ruse ne rajon dìrekt dhe nepermjet Beogradìt.”-shkruan Berìsha.
Më tej, aì ì jep një “shuplakë” të fortë kryemìnìstrìt Edì Rama, ndërsa thekson se ka lënë Forcat e Armatosura me një buxhet që nuk arrìn as gjysmen e atìj që kerkohet nga NATO për vendet anëtare.

“Së dytì denoj qendrìmìn e papergjegjshem te Edì Rames, ì cìlì pasì ka katandìsur ne gjendje mjerane Forcat e Armatosura te Shqìperìse me nje buxhet qe nuk arrìn as gjysmen e atìj qe kerkohet nga NATO per vendet anetare, keqperdor kete lajm te nje rendesìe te veçante per te mbuluar gjendjen tejet te veshtìre fìnancìare dhe jo vetem ne te cìlen aì dhe qeverìa e tìj kane lene keto vìte Forcat tona te Armatosura.”-përfundon postìmìn e tìj Salì Berìsha.

Leave a Reply

Your email address will not be published.