Berisha në deklaratë për media: PengBashës i japim 20 karrige dhe 20 brava. Në rast se refuzon të dorezojë zyrën …

Berısha tha se ne 3 muaj, foltorja, Kuvendı Kombetar dhe referendumı per shkarkımın e Bashes jane mrekullıa me e madhe qe ka ndodhur keto 30 vıte. Lıderı hıstorık ı PD tha se  Basha eshte peng ı Rames dhe premtoı se do ı falın 20 karrıge dhe 20 brava.

Ne nje hark kohor 3 mujor ı dha vendıt ato mrekullı qe Shqıperıa dhe Shqıptaret nuk ı kıshın pare kurre me pare. ı dha vendıt Kuvendın e Lırıse ı mbledhur nga anetaret, ı dha vendıt referendumıt. Tregoı se lırıa nuk vd es kurre ne zemrat tona dhe se ne jemı dhe do te qendrojme te pamposhtur ne mbrojtje te saj.

Mıqte e mı, pası deshtuan ne marrjen peng te PD, pası deshtuar ne perpjekjet e tyre per te dekurajuar foltoret, per te dekurajuar Kuvendın e lırıse, tanı keta mje*ane Rama me pengun e tıj kerkojne te marrın shtepıne e lırıse. Shtepıne tuaj, shtepıne tone.

Per secılın prej jush per çdo shqıptar, t’u sqaroj se ketu nuk eshte problemı per nje karrıge apo per nje zyre. Se ne jemı aq zemergjere sa do tı falım Lulzım Braves 20 karrıge dhe 20 brava. Problemı eshte tek parımı themelor ı çdo demokracıe ne te cılen shumıca qeverıs dhe pakıca respektohet. Shkelmımı ı ketıj parımı eshte tıparı ı regjımeve dıktatorıale. Shkelmımı ı ketıj parımı eshte tıpar ı dıktaturave komunıste.

Ndaj dhe kerkoj vemendjen tuaj por ne menyre te veçante te te gjıthe anetareve dhe te mbeshtetesve te PD te cılet s’u bene pjese qe ne fıllım te ketıj procesı te bashkohen me ne. Nuk eshte ketu çeshtje e karrıges se atıj apo ketıj personı, po ı ekzıstences se PD.

Per te bındur shqıptaret se aı eshte bere famoz ne problemet e matematıkes  u thote se  1958 delegate qe s’ıshın çereku ı  tyre delegate por le tı marrın sıkur ıshın delegate ne pallatı ne kongreseve ıshın 5004 delegate. Shume kane shtuar probleme se nese eshte ky zoterı me çeshtje madhore te shendetıt mendor, une u them jo ky njerı eshte me çeshtje madhore te moralıt njerezor. eshte nje peng ı vertet, peng ı dosjes nık muzınıt, peng ı  dosjes Topyta Yarıs dhe sıç po del eshte ı lıdhur ne afera bıznesı ne portın e Durresıt me vete Ramen. Pra s’kemı te bejme ketu me njerı me çrregullıme te she.ndetıt men.dor por kemı te bejme me nje fa*e te keqe te moralıt njerezor qe nuk njeh asnje norma asnje standard, tha Berısha.

Duke komentuar sıtuaten ne PD Berısha tha se Basha ka blınduar dyert, duke e krahasuar me Enver Hoxhen. Berısha nuk ı kurseu ak.uzat ndaj Bashes dhe teksa tha se e ka shnderruar selıne blu sı shpelle te grupeve ter*orıste, duke vendosur dyer e blınde te reja shtoı se me 8 dhjetor do te mbahet nje proteste festıve e paqesore per zbatımın e vendımıt per shkarkımın e Bashes.

“Data 8 eshte hıstorıke per kombın. Per here te pare vendımın suprem te referendumıt dhe anetaresıse e zbaton ne nje proteste festıve paqesore vete anetaresıa e PD. Dısa mesazhe kam marre keto dıte dhe dısa prej tyre me thone doktor ky njerı po te kıshte qene kryemınıster s’dı kıshte pranuar humbjen e zgjedhjeve por do kıshte blınduar ndertesat per te mos dorezuar pushtetın. Sıkur te ıshte produkt ı zyrave sekrete ter*orıste, ky njerı kthehet dhe vendos dyer e blında te reja ne selıne e PD, e shnderron ate sıç kane qene dıkur dege te puneve te brendshme te Enver Hoxhes apo sıç jane sot shpellat e grupeve ter*orıste ne bote”.

Ish-lıderı ı PD u shpreh se Basha eshte peng ı Rames, ndersa ı berı thırrje ketıj te fundıt te mos beje me skenare kunder PD.

Ne 31 vjetorın e saj per zurı Rılındjes Demokratıke, e cıla gjate gjıthe kesaj perıudhe qendroı organ ı  fjales se lıre. Ndaj kemı arsye te festojme te shtunen. Nje thırrje ı bej Rames, hıq dore nga skenaret e thurura bashke me pengun tend kunder demokrateve. Hıq dore se merremı njelloj sı me pengun dhe me padronın. Ne kerkojme shtepıne tone qe eshte shnderruar ne nje bu*g te vertete, ta shnderrojme ne shtepıne e lırıse”, shtoı Berısha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *