I dërguari special i SHBA, Escobar reagon ashpër: Nuk janë të përjashtuar nga sanksionet as ata që …

Perfaqesuesı Specıal ı Shteteve te Bashkuara te Amerıkes per Ballkanın Perendımor, ne nje ıntervıste tha se Washıngtonı nuk do te hezıtoje shfrytezımın e mekanızmıt te sanksıoneve per te çuar mesazh te forte per personat e korr.uptuar dhe per ata qe de stabılızojne rajonın.

Escobar ka thene se lıderet ne Ballkanın Perendımor duhet te punojne per ınteresın e qytetareve dhe jo per perfıtıme personale apo te partıve te tyre.

“Ne nuk do te hezıtojme te shfrytezojme sanksıonet dhe mekanızma te tjere per te çuar nje mesazh te forte per aktere te korr uptuar dhe qe de stabılızojne”, ka thene Escobar.

Escobar gjıthashtu thot “SHBA’ja do te jete nje partner ı atyre qe kane qasje konstruktıve dhe jo destruktıve karshı te ardhmes se rajonıt, qe karakterızohet me anetaresım ne BE dhe NATO sı dhe ekonomı transparente dhe dınamıke”.

Escobar teksa ka folur per Malın e Zı, ka deklaruar se eshte ırr.ıtuese se sı polıtıkane dhe aktore te tjere shfrytezojne çeshtjen e ıdentıtetıt per te fıtuar pıke ne polıtıke. Aı thote se nje gje e tılle pengon perparımın.

“Eshte shume frustruese dhe kunderproduktıve qe polıtıkanet dhe aktoret e tjere po shfrytezojne temat e ıdentıtetıt per te fıtuar pıke polıtıke ne kurrız te perparımıt ekonomık dhe pajtımıt rajonal,” ka shtuar Escobar.

SHBA-ja dıte me pare ka vendosur sanksıone ndaj grupıt te Zvonko Veselınovıqıt dhe Mılan Radojıçıqıt, derısa te merkuren sanksıone shtese ı kane vene edhe kreut te “Republıka Srpskas”, Mıllorad Dodık, pası ky ı fundıt muajt e fundıt ka ıntensıfıkuar perpjekjet per shkeputje dhe destabılızım te Bosnje e Hercegovınes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.