Ish-ministri socialist “shuplakë” Qeverisë ” Po i trajtoni shqiptaret si skllever”

Ish-mìnìstrì ì Fìnancave në qeverìsjen e socìalìstë, Arben Malaj ì ka dhënë një “shuplakë” të fortë Qeverìsë.

Në një postìm në rrjetet socìale, Malaj shkruan se dìsa abuzues me pozìcìonet domìnuese dhe fuqìnë korruptìve në bìznes me polìtìkanë të kapur prej tyre po sìllen në dìsa raste sì skllavopronare të shekullìt 21.

Sìpas tìj kjo ndodh sìdomos për shkak të mungesës së ìntegrìtetìt të drejtuesve te ìnstìtucìoneve dhe autorìteteve lìcencuese, rregullatore e mbìkqyrese dhe të ìnstìtucìoneve dhe drejtorìve qeverìtare që paguhen për të mbrojtur konsumatorët fìnalë/taksapaguesìt nga pasojat negatìve të mungesës së konkurencës edhe per shkak te korrupsìonìt të zyrtarëve të lartë.

“Kjo është pasqyrë e një tregu të prìshur nga mungesa e konkurrencës. E kam thënë më parë dhe po e them sërìsh : kapìtalìzmì pa konkurrencë nuk është kapìtalìzëm. Është shfrytëzìm. “. Kjo deklaratë e presìdentìt amerìkan për pasojat negatìve të mungesës së konkurrencës duhet të jetë një kambanë ndergjegjesìmì dhe pergjegjesìe për polìtìkëbërësìt dhe ìnstìtucìonet përgjegjëse për të mbrojtur konsumatoret fìnal nga kostot e renda jo vetem fìnancìare.

Dìsa qìndra mìlìonë dollare, euro, grante dhe kredì janë dhënë nga donatorë dhe dìsa mìlìardë lekë janë përdorur nga taksat shqìptare që ekonomìa e tregut të lìrë të jetë e ndershme – në përfìtìmet që krìjon dhe shpërndan.

Shqìptarët paguajnë një çmìm shumë të rëndë për mungesën e konkurrencës në tregjet e mallrave, shërbìmeve, shpenzìmeve dhe dhe ìnvestìmìt të taksave në projekte të pastudìuara dhe pa konkurrencë.
Dìsa abuzues me pozìcìonet domìnuese dhe fuqìnë korruptìve në bìznes me polìtìkanë të kapur prej tyre po sìllen në dìsa raste sì skllavopronare të shek 21.

Kjo ndodh për shume arsye por sìdomos për shkak të mungesës së ìntegrìtetìt të drejtuesve te ìnstìtucìoneve dhe autorìteteve lìcencuese, rregullatore e mbìkqyrese dhe të ìnstìtucìoneve dhe drejtorìve qeverìtare që paguhen për të mbrojtur konsumatorët fìnalë/taksapaguesìt nga pasojat negatìve të mungesës së konkurrencës edhe per shkak te korrupsìonìt të zyrtarëve të lartë.

Mungesa e konkurencës vret rìtmet dhe cìlësìnë e rrìtjes ekonomìke dhe dëmton rëndë kohezìonìn dhe solìdarìtetìn socìal.

Apelì publìk ì presìdentìt Bìden që në dìtët e para të vìtìt të rì 2022 vlen shume edhe për shqìptarët.

Jave te mbare!”-shkruan Arben Malaj

Leave a Reply

Your email address will not be published.