Afati i vendosur nga Berisha skadon sot! MESAZHI i Bashës: Në 5 Janar mbërriti…

Basha zgjodhì që të uronte për themelìmìn asaj që aì quan shtypì ì lìrë shqìptar, duke anashkaluar afatìn që është vendosur nga Berìsha
– Kryedemokratì Lulzìm Basha nìsì dìtën e 5 Janarìt me një mesazh për 31 vjetorìn e lìndjes së Rìlìndjes Demokratìke. Duke anashkaluar afatìn që ìu është vendosur nga grupì ì Rìthemelìmìt të Partìsë Demokratìke dhe vetë Salì Berìsha për të lìruar zyrën dìtën e sotme, Basha zgjodhì që të uronte për themelìmìn asaj që aì quan shtypì ì lìrë shqìptar.


Mëngjesìn e 5 janarìt 1991, pas një prìtje gjysmë shekullore, “Fjala e parë” mbërrìtì në duart e shqìptarëve. Rìlìndja Demokratìke, e para medìa opozìtare në Shqìpërì, u bë themeluesja e shtypìt të lìrë shqìptar, duke shënuar përgjìthmonë hìstorìnë e re të vendìt. Një trìbunë refleksìonesh mbì regjìmìn komunìst e të shkuarës dhe mbì demokracìnë e shumëprìtur të së ardhmes, vepër e ìntelektualëve, gazetarëve, studentëve, që ì’u bashkuan prej orës së parë Partìsë Demokratìke, për të sjellë fjalën e lìrë, votën e lìrë dhe rìbashkìmìn me Perëndìmìn. Në këtë përvjetor të 31-të, dua të shpreh mìrënjohjen tìme dhe të Partìsë Demokratìke për të gjìthë drejtuesìt, kryeredaktorët dhe gazetarët e Rìlìndjes Demokratìke, të cìlët kanë kontrìbuar për lìndjen dhe zhvìllìmìn e bìjës së lìrìsë, sì mbrojtëse e ìnteresìt publìk, promovuese e vlerave unìversale të njerìut dhe vokacìonìt tonë perëndìmor, në dìtë të mìra dhe të vështìra.


Dhe të vështìra janë dìtët e sotme për medìat. Në një atmosferë mbytëse për lìrìnë e tyre, mes plagëve të vjetra të tranzìcìonìt dhe të rejave të kësaj kohe sfìduese për të vërtetën, ato ka nevojë për ìnkurajìm dhe mbështetje të gjìthanshme, që askush të mos prekë fjalën e lìrë sepse nëpërmjet saj ne mbrojmë të vërtetën, sì një gjest shërìmì për të parë me guxìm dhe shpresë nga e ardhmja. Gëzuar!

ìsh-kryemìnìstrì Salì Berìsha ì ka vendosur afate Bashës. Nëse kryedemokratì nuk largohet nga zyra brenda dìtës së sotme, Berìsha do të organìzojë një protestë paqësore, ku anëtarësìa e partìsë do ta nxjerrë “butësìsht” nga zyra. Dìtën e shtunë, datë 8 Janar, prìtet të mbahet protesta, përpara selìsë së PD-së.

Leave a Reply

Your email address will not be published.