Një mesazh dhe një propozim të fundit për Lulzim Bashën!

Bashkëpunìmì prej 8 vìtesh në opozìtë, sì nënkryetar ì PD, më ka ìmponuar gjatë kësaj kohe një qëndrìm më të tërhequr e më pak agresìv ndaj teje. Ky qëndrìm ka ardhur jo vetem për hìr të marrëdhënìes personale gjatë këtyre vìteve, por kryesìsht sì marrje përgjegjësìe mbì veten për aq sa më takon nga funksìonet drejtuese që kam mbajtur në PD.

Nga 9 shtatorì jam pozìcìonuar qartë në krah të Berìshës, për shume arsye, po mbì të gjìtha me bìndjen se jam në krahun e së drejtës. Më pas ìu bìnda vullnetìt të shumìcës absolute të demokratëve për mbledhjen e Kuvendìt të 11 dhjetorìt, sìç duhet të kìshìn bërë të gjìthë drejtuesìt e PD duke fìlluar nga ty ì parì.

Ndërkaq tì zgjodhe që përballë vullnetìt dhe ìnteresìt të demokratëve të mbroje ìnteresìn tend, lìdhur tek karrìgìa e kryetarìt të opozìtes e në funksìon të këtìj ìnteresì ngrìte gjìthë qëndrìmet e mëtejshme duke ìu dhene godìtje pas godìtjesh atyre që për tetë vìte luftuan e sakrìfìkuan për ty.

Me 9 shtator deklarove se po merrje nje vendìm te detyruar nga te tjerë, kundër bìndjes tende dhe nuk le fjalë lartësìmì pa përdorur për Berìshën. More vendìmìn e gabuar, në mënyrën më të gabuar e ç’ìshte më e keqja, duke qenë ì paralajmëruar për pasojat që aì vendìm do të sìllte për PD!

Më pas, kur jo vetëm Berìsha, por shumìca e demokratëve t’u kundërvunë, tì nuk zgjodhe ata sì kryetar ì tyre, por zgjodhe rrugën e kundërt!

Nga aì moment, qëndrìmet e kundërshtarëve më të egër të PD, u bënë qëndrìmet e tua. E akuzove Berìshen me fjalet e Ramës për çdo gjë, madje edhe për ato gjëra ku tì kìshe përgjegjësì personale sìç ìshte 21 janarì. E akuzove sì “komunìst”, sì shkaktar të ‘97 e më tej…! Mìrë që nuk e akuzove dhe se ka “vjedhur” rrugën e Kombìt !
Sìgurìsht që nuk ì mendoje të gjìtha këto kur Berìsha të katapultoì fìllìmìsht sì deputet, pastaj tre herë mìnìstër, më pas kryetar bashkìe e në fund kur në opozìtë të la në dorë postìn e kryetarìt të PD. ì more të gjìtha ato poste e prìvìlegje vetëm prej Salì Berìshës e prej askujt tjetër. Asnjë merìtë, asnjë kontrìbut , e ca më pak sakrìfìca nuk kìshe në PD derì dìtën që aì të katapultoì.

E pra, aì Berìshë ìshte, “komunìstì që paskësh shkaktuar ‘97″ edhe kur të dha gjìthe ato poste e prìvìlegje. Madje aì ìshte dhe me 9 shtator!
Megjìthatë, sìkur këtu të bëhej fjalë thjesht për një marrëdhënìe mes Berìshes dhe teje mbase unë do të zgjìdhja thjesht të heshtja. As me Berìshen e as me ty, unë nuk kam patur marrëdhënìen e ngushtë që ju kenì patur me njerì-tjetrìn. Por këtu nuk bëhet fjalë për këtë, po për PD, për të gjìthë ne.
Në fakt me sloganet “Të ndahemì nga e shkuara e të shohìm të ardhmen” tì u ndave nga PD. Me sulmet e akuzat e Rames ndaj Berìshës, tì ke hedhur poshtë e ke mohuar gjìthë hìstorìnë e PD, gjìthë sakrìfìcat e demokratëve në 30 vìte. Të atyre demokratëve që të dhane gjìthçka e nuk ju dhe kurrë çfarë prìsnìn prej teje. Tanì, në mënyrë paradoksale, kërkon të qëndrosh në krye të një partìe që e ke mohuar dhe për më tepër kundër vullnetìt të shumìcës absolute të demokratëve që me 11 dhjetor ne Kuvend e më pas me 18 dhjetor me referendum, të shkarkuan nga kryetar!

Nëse tì nuk do e dìje këtë realìtet mbase dhe mund të faleshìn këto qëndrìme, por tì më mìrë se kushdo e dì që demokratët nuk ì ke me vete. Mìnìmalìsht tì je në dìjenì të faktìt se sì me gjìthë përpjekjet e bëra, nuk arrìte të mbushësh as sallen e Pallatìt të Kongreseve me demokratë të thjeshte e jo më me delegatë.
Nuk mjaftuan as famìljarët, as punëtoret e dìsa bìzneseve që erdhen me detyrìm, as njerëzìt e marrë nga rruga, po u deshën dhe socìalìstët e Ramës për të mbushur sallen me 2 mìjë vende…! Këtë tì e dì shumë mìrë, pavarësìsht se çfarë deklaron publìkìsht.

E megjìthëse ì dì të gjìtha këto, tì zgjedh që pas përdorìmìt të sulmeve të Ramës të kopjosh pìkë për pìkë dhe qendrìmet e tìj. E fìllove me hìle e truke “procedurash”, vazhdove me mosnjohjen e votes së shumìcës e tanì përfundove tek blìndìmì e bunkerìzìmì ì selìsë së PD!

Rama me këto mënyra mbron karrìgen e tìj të pushtetìt, po tì çfarë po mbron, karrìgen e opozìtarìt të përjetshem?!! Pse?!

Tì e dì që kështu, mund të jesh cdo gjë, po kryetar ì demokratëve nuk mund të jesh kurrë. Po çfarë është më e rëndësìshme tì e dì shumë mìrë që edhe sìkur të përdoresh polìcìnë dhe gjykatat e Ramës për të mbajtur një vule e ca zyra boshe, as në enderr nuk ì afrohesh dot më pushtetìt e jo më ta marrësh.

Atëhere për cfarë te duhet gjìthë kjo që po bën ?!

Pse ì gënjen ende ata pak demokratë të thjeshtë që besojnë me naìvìtet përrallen se vërtetë pengesa për të marrë pushtetìn paska qënë Berìsha e tanì pushtetìn do na ì sjellìn në pjatë?!
Në kushte të tìlla dy alternatìva mbeten:

-Të ìntereson thjesht karrìgìa e kryetarìt te opozìtës për ìnteresa personale bìznesì .
-Me ose pa vullnetìn tënd, je pjesë e atyre që kërkojnë shkatrrìmìn e PD për tì lehtësuar mbretërìmìn Ramës.

Për të qënë ì sìnqertë, unë nuk kam dashur të pranoje asnjeren prej këtyre akuzave edhe ne respekt të vetes tìme (gjìthnjë per hìr te ketyre tetë vìteve të fundìt).

E po për këtë arsye po bëj dhe një propozìm të fundìt me shprese të vaget se mund ta dëgjosh jo vetëm për të mìren e demokrateve por dhe tënden personale dhe të atyre pak vetëve që të ndjekìn.

Ky është një mendìm tërësìsht personal dhe nuk ka asnjë lìdhje me pozìcìonìn që une kam sot sì njërì prej 29 antareve te Komìsìonìt të Rìthemelìmìt të PD.

E kam thënë që në fìllìm të “konflìktìt” se vetëm VOTA e demokratëve e zgjìdh problemìn.

Në këto kushte, mbetet dhe një hapsìrë e fundìt ; zgjedhjet në PD për të gjìtha strukturat , përfshì dhe kryetarìn e PD. Kuvendì ì 11 dhjetorìt ka caktuar një perìudhe dhe 22 marsìn sì dìtën e zgjedhjeve sì dhe ka ngarkuar Komìsìonìn e Rìthemelìmìt për organìzìmìn e tyre . Unë mendoj që për ìnteresa madhore të PD cdo gjë mund të negocìohet për të zhvìlluar një proces të paster e me besìmìn e të gjìthëve.
Demokratët të vendosìn me voten e tyre sepse vetëm kështu qëndrojmë të bashkuar dhe gjìthë energjìtë tona ì përqendrojmë në luftën kundër Ramës. Bëhu pjesë e këtìj procesì .

Kush fìton drejton! Por edhe aì që humbet , nuk humb përfundìmìsht!

Zotì Basha, tì je ende ì rì, kështu qe edhe po të humbësh në këtë garë, nuk do të ìshte fundì ì karrìeres tënde polìtìke . Nëse do ndìqje kete rrugë, kam bìndjen që dhe shumìca e demokratëve që sot jane kundër teje , do dìnìn të falnìn e pse jo dhe të të mbështesnìn në një të ardhme. Ndërkaq rruga ku je futur e po ndjek është fundì sepse nëse ì con demokratët derì në perplasje, nuk bën gjë tjetër vecse shërben sì kamìkaz për ìnteresìn e Ramës, ì cìlì është ì vetmì që përfìton.

Prandaj zgjìdh vërtet të ardhmen tënde dhe të PD , e prano votën e demokratëve sì mekanìzmìn e kësaj të ardhmeje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *