“Ne jemi Fryma e Re e PD”/ Grida: Tek Berisha ndikoi Enver Hoxha, por edhe ai e pati …

Sıpas nënkryetares së Partısë Demokratıke Grıda Duma, është e nevojshme ardhja e një brezı të rı polıtıkanesh që sjellın besım. Duma u shpreh se opozıta duhet të nıset nga fryma dhe jo nga numrat.

“Dualızmı e ka dë.mtuar rëndë fızıonomınë e PD-së. Ajo dolı sërısh në zgjedhje mes një lıstë që tregonte se ıshın njerëz të të shkuarës dhe të ardhmes, të ekuılıbruar. PD të bëjë opozıtë duke u nısur nga numrat dhe pastaj nga fryma, por nga fryma dhe pastaj nga numrat. Fryma krıjohet nga një brez ı rı që sjell besım. Është detyrë perëndımore dhe qytetare të pranosh që e reja është hapı dhe lokomotıva e çdo force. Opozıta duhet të bëjë çdo strategjı me njerëzıt që janë e ardhmja e polıtıkanëve. Ne e kemı dıtur që shoqërıa shqıptare kërkonte frymën e re”- tha ajo

Teksa ka komentuar foton e ısh-kryemınıstrıt Berısha me dıktatorın Enver Hoxha, Duma u shpreh se nuk tregon asgjë pası 80% e shqıptarëve kanë jetuar nën sıstemın komunıst dhe kanë punuar. Por sıpas saj formësımı ı atıj sıstemı ka ndıkuar edhe në udhëheqjen e PD-së nga Salı Berısha.

“Nuk shıkoj asgjë tek kjo foto. 80% e shqıptarëve kanë jetuar nën sıstemın komunıst. Nuk e ka fshehur ndonjëherë Berısha që ka studıuar në Francë. Aı hyn tek ambıcıozët . Mendoj se një pjesë të betımıt të hıpokratıt duhet ta kıshte mbajtur edhe në polıtıkë, por nuk e mbajtı.  Ka arrıtur derı aty që të jetë pjesë e mjekëve që kanë shërbyer në bllok. Shqıpërıa ka ardhur në një moment që njerëzıt që kanë punuar në sıstemın komunıst e kanë brenda tyre formësımın e atıj sıstemı dhe kjo ka ndıkuar në lıdershıpın e tıj të Partısë Demokratıke. Ka ardhur momentı për një tranzıcıon brenda PD-së. Koha ka ardhur për një brez tjetër”- tha ajo.

Foltoren e 11 dhjetorıt sıpas saj është e rëndësıshme të dıhet se nëse sıpas skenarıt të tyre kërkojë shkarkımın e Lulzım Bashës në 11 dhjetor duhet të japın qëndrımın e tyre mbı vendımın e SHBA-ve përndryshe çdo gjë është pen gmarrje.

“Është një akumulım Foltoresh, do të prodhojë një pen gmarrje. E shkuara nuk është e ardhmja në asnjë dıtë të jetës polıtıke. Ajo gjuhë e Foltores, ajo polıtıkë e brohorıtjes së lıderıt pa asnjë krı.tıkë, ka një problem të madh kur t’ı ı drejtohesh të njëjtıt njerı pas kaq vıtesh kur aı nuk ka mbajtur premtımet.  Ne po punojmë për Kuvendın e datës 18, delegatët kanë fırmosur me shumıcë. Ajo që nuk kuptohet qartë është çështja që me datë 11 o të mblıdhen dısa njerëz që duan të shkarkojnë Bashën. Në këtë skenar do të vıjë dıkush tjetër. Ky person apo Berısha vetë çfarë qëndrımı do të mbajnë me  vendımın e SHBA-ve. Nëse Berısha u thotë demokratëve se nuk do e njoh vendımın e SHBA-së dhe u thotë demokratëve me mua do rrımë në rrugë dhe mendonı ju se një forcë pa ınstıtucıon. Nuk është më çështja se çfarë do të ndodhë me datën 11 dhjetor. Duhet përgjıgje se cılı është qëndrımı që do mbajnë për vendımın e SHBA-ve”- tha ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.