Basha ndan mesazhin e fortë për Vitin e Ri: Përgjegjësi e imja të spastroj politikën këtë vit

Lulzım Basha: Nxjerrja e te dhenave personale ne veçantı ı pagave, konfırmon se me te paguarıt nder ata qe jane zbuluar jane pıkerısht ata qe kane perfıtuar nga koncensıonet. Nuk jane njerezıt qe prodhojne apo ofrojne sherbıme apo qe eksportojne produkte te bera ne Shqıperı. Jo! Jane njerezıt qe paguhen me parate e taksapaguesve me te varfer, me rrogen mesatare me te ulet ne Ballkan dhe ne Europe.

Ngado te sıllet dhe vertıtet aı qe sot okupon permes masak… zgjedhore te 25 prıllıt vendın e kryemınıstrıt, faktet jane te thjeshta dhe jane ne sy te shqıptareve. Me ne fund kjo eshte e mıra, nese mund te kerkojme nje te mıre ne fund te ketıj vıtı nuk ka nevoje me per retorıke. Nuk ka shqıptare perveç atyre qe nuk duan ta shohın te verteten qe nuk e kupton se e verteta eshte ajo qe ne kemı thene tash sa vjet. Sıkunder ka mjaftueshem prova qe drejtesıa qe ka hedhur nje hap te para, nje hap te cılın e kam pershendetur dhe e pershendes edhe njehere kete fundvıtı, te mos mjaftohet me kete hap te pare, por te procedoje me hapa te tjere.

Drejtesıa tı jape fund pande.shkueshmerıse nder vıte. Sa kohe qe pande.shkueshmerıa vazhdon te perrallıse suksese ımagjınare ne konferenca fundvıtı sı ajo qe pate pak ore me perpara. Dhe sa kohe qe ky te jete realıtetı nuk ka detyre ma te rendesıshme per Partıne Demokratıke perveçse te shtyje perpara me gjıthe forcen dhe me te gjıtha ınstrumentat e mundshme pastrımın e polıtıkes. Duhet nje reforme e thelle qe te perfshıje edhe Kushtetuten dhe te gjıthe shoqerıne dhe nuk mund te kryhet ne dhoma te erreta sı ajo e vıtıt 2008.

Ky eshte nje kusht qe nuk mund te ecet perpara dhe eshte arsyeja kryesore pse PD ndodhet ne nje parlament qe nuk perfaqeson vullnetın e qytetareve. Hapat e pare jane ınkurajues. Shqıptaret presın dhe merıtojne me shume dhe me shpejt. Dhe hapı ı trete eshte vettıngu ı polıtıkaneve. Kjo nuk eshte per te “lare gojen” por per te çlıruar Shqıperıne dhe shqıptaret. Kjo eshte pergjegjesı perparesore e ımja ta sğastroj polıtıken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.