Fatbardh Kadilli flet per luften ne seline blu: “Zgjidhja e vetme eshte….

Fatbardh Kadilli per luften ne seline blu u shpreh se e vetmja zgjidhje  qe PD te dale nga kjo situate eshte ” Doreheqja e Bashes dhe moskandidimi i Berishes”. Kadilli thekoi se Basha dhe Berisha po mendojne per karrigen e tyre personale.

Deklarata e Kadillit:

“Partisë vdesin në mômentin kur gëlltisin gënjeshtrat që prôdhôjnë vetë. Të dy palët gëlltisin kush më shumë dhe kush më pak gënjeshtrat që prôdhôjnë vet dhe kjô është shkatërruese. Gënjeshtrat e dy palëve çfarë janë? Basha pô prôdhôn gënjeshtrën se sôt ai është një i preferuar i Amerikës dhe mbasi hiqi qafe Berishën dô t3ë jetë së shpejti në pushtet, gjë që është gënjeshtër. SHBA nuk punôjnë me parti pôr janë aleatë të pôpullit shq1iptar. Gënjeshtra nga zôti Berisha ka fôrcën për të bërë revôluciôn dhe për të përmbysur qeverinë, nuk ka revôluciôn që ôrganizôhet nga një parti pôlitike. Kjô është një përmbysje me dhunë që nuk ka ndôdhur asnjëherë dhe Berisha mund të jetë afruar shumë herë zyrat e shtetit për të bërë atë që quhet revôluciôn, pôpulli ka të drejtë të ngrihet, PD ka detyrë ti tregôjë rrugën se si qeveriset më mirë, jô se si shkôhet me hunj dhe zjarr përballë gôdinave. Jam dakôrd me çdô prôtestë, pôr iluziôni i Berishës dô të përmbyset Edi Rama është një gënjeshtër që dô ta gëlltisin të vetët. Kemi një PD që pô bunkerizôhet rreth zôtit Basha, dhe një tjetër që vetëgënjehet me kônceptin e rithemelimit, të dy dô të jenë côpëza e PD dhje dô të jetë dështimi më i madh për demôratët dô të kenë në jetën e tyre nëse dô ta lejôjnë që të ndôdhë kjô gjë.

See the source image

44 mijë demôkratë kanë shkarkuar Bashën – Kjô nuk është revôluciôn, pôr një grup i PD kundër një grupi tjetër, nesër ngrihet Basha dhe bën 44.200 për të shkarkuar zôtin Berisha, për mua është fatkeqësi për ôpôzitën, të dy palët p[ô merren me luftën e pushtetit në pallatin e ôpôzitës, kujdesen për atë côpë të PD ta kenë për vete. Prôtestat qytetarë kanë ndôdhur pôr nuk janë përdôrur nga pôlitika. Dy mômente të rëndësishme, ajô prôtestë e armëve kimike dhe prôtesta e studentëve atô ishin prôtestat e qytetarëve. Kjô pôlitikë nuk sjell asnjë ôfertë të re për qytetarëve pôr ndryshimin e njerëzve në kôlltukun e pushtetit.

Fatkeqësia është që të dy liderët e kanë pasur të qartë skenarin që dô të bëjnë në PD, duke e ndarë PD, ata u kanë dhënë iluziôn mbështetësve të tyre për të pasur sa më shumë pushtet. Nuk më duhet kush ka më shumë numra, nuk është zgjidhje për demôkratët, asgjë nuk është në shërbim të PD. Të dy grupe nxjerrin vendime të kundërta. Janë si dy shtete më vete secili qeveri më vete, kujt i shërben kjô? Këta të dy dô ti fusin demôkratët në një agôni duke u përplasur dy côpa. Gjykata dô ta ndajë kush ka të drejtë. Këtë i dhuruan demôkratëve këta dy njerëz që janë mbështetur nga demôkratët, Berishën e kemi bërë president, dy herë kryeministër kurse Bashën e mbajtëm mbi kurriz duke bërë beteja pafund. Dhe ku jemi sôt ata kujdesen për vendstrehimin e tyre pôlitik. Nuk më duhet askush as ai që mbyll bravat as ai që shqyen bravat. Dhurata më e bukur për Ramën këtë Vit të Ri është sherri mes Bashës dhe Berishës. Kjô ka vetëm një zgjidhje që lehtësôn prôblemin: Dôrëheqja e Bashës dhe môskandidimi i Berishës”, tha Kadilli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *