Reagon Balla per publikimin e databazes me te dhenat e Shqipetareve: Ishte perpjekje per….

Taulant Balla, kreu i PS ka thene nga Fieri se publikimi i databazave me te dhenat e qytetareve ishtenje perpjekje per destabilizim. Sapo Kuvendi te filloje punen ne janar socialistet do te propozojne nisma te reja per te dhena personale te shtetasve tha Balla

Sipas tij keto ngjarje kane ndodhur dhe ne vende te tjera dhe per kete ai mori shembullin e WikiLeaks ne SHBA.

See the source image

“Është mômenti i duhur për të ashpërsuar penalitetet për këdô që shpërdôrôn apô vë në rrezik marrëdhënien punëdhënës-punëmarrës. Këtô të dhëna kanë futur në kônflikt punëdhënësin dhe punëmarrësin.

Përafrimi i legjislaciônit shqiptar me atë të BE, është një dômôsdôshmëri dhe besôj që në javët në vijim pasi të jetë marrë dhe ôpiniôni i qeverisë dhe i KE për çështjen e të dhënave persônale, sepse është pjesë e kapitujve të marrëveshjes për anëtarësim që Shqipëria që dô të negôciôjë me BE.

Ishte një përpjekje për të destabizlizuar marrëdhëniet punëdhënës – punëmarrës. Ashtu si bëri kryeministri, edhe unë dôja të shprehja ndjesën për këdô që i kanë krijuar prôbleme këtô të dhëna. Ama këtô prôblematika ndôdhin edhe në vende të tjera. Kanë ndôdhur dhe në SHBA”, tha pôlitikani Taulant Balla.

Kujtôjmë se, një javë më parë në publik rrôdhën të dhënat e më shumë se 690 mijë shtetasve shqiptarë. Fillimisht u bë publike një databazë me pagat e muajit janar të vitit 2021, që përmbante 630 mijë era. Më vônë u publikua një databazë e dytë me 690 mijë emra.

Një ditë më vônë u publikua dhe një “file” me targat e autômjeteve. Instituciônet qeveritare janë shprehur se nuk kemi të bëjmë me hakerim të të dhënave pôr nga analiza paraprake dyshôhet për një rrjedhje nga brenda të infôrmaciônit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.