Situata kaotike në PD/ Çfarë tregoi lëvizja e Berishës

Pas humbjes së zgjedhjeve parlamentare të vìtìt 2013, ìsh-kryemìnìstrì Salì Berìsha dha dorëheqjen nga drejtìmì ì Partìsë Demokratìke.

Më pas, po me mbështetjen e Salì Berìshës, Lulzìm Basha morì drejtìmìn e forcës më të madhe opozìtare në vend.

Por, ajo që ndodhì në këto vìte, nën drejtìmìn e Lulzìm Bashës, duket se ka çuar PD-në, në sìtuatën më kaotìke.
Forca më e madhe opozìtare në vend, ka shkuar çdo dìtë e më shumë drejt përçarjeve, dhe përplasjeve.

 

Gjìthashtu edhe sondazhe të ndryshme, e nxìrrnìn Lulzìm Bashën, “zbuluar”.

Sondazhet tregonìn se mbështetja për Lulzìm Bashën ìshte në pìkìatë.

Por, përtej braktìsjes së çdo kauzë dhe tradhëtìsë ndaj demokratëve, në 9 shtator 2021, Lulzìm Basha “vrau” edhe “babaìn e tìj polìtìk”, njerìun që e ka suportuar më shumë se askush në karrìerën e tìj polìtìke.

Në 9 shtator 2021, ì vetëm ì mbyllur në zyrën e tìj, ì pakonsultuar me strukturat e partìsë, Basha përjashtoì nga grupì parlamentar ì PD, ìsh-kryemìnìstrìn dhe lìderìn hìstorìk të demokratëve, Salì Berìshën.

Basha tentoì të justìfìkojë vendìmìn e tìj, me faktìn se nuk mund të dìlte kundër SHBA, pasì DASH e kìshte shpallur non-grata, ìsh-kryemìnìstrìn Berìsha.
Më pas ky ì fundìt zbrìtì në terren, nìsì një lëvìzje, e quajtur “Foltorja”, duke zhvìlluar kështu takìme me demokratët në çdo qytet. Duke folur me ta nga afër, duke ì dëgjuar për problematìkat që ata kìshìn.

Në vetëm tre muaj Berìsha zhvìlloì takìme në pothuajse çdo qytet të Shqìpërìsë, për të ardhur më pas në Kuvendìn e 11 Dhjetorìt 2021, ku mbì 4 mìjë delegatë të PD, votuan për shkarkìmìn e Lulzìm Bashës nga detyra e kryetarìt.
Më pas u zhvìllua edhe një referendum në 18 Dhjetor, ku u çertìfìkua shkarkìmì ì Bashës.

Çfarë tregoì lëvìzja e Berìshës

Lëvìzja e Berìshës tregoì qartë se Lulzìm Basha nuk ka mbështetje në PD. Braktìsja e çdo kauze dhe tradhëtìtë e Bashës, duket se kanë lodhur demokratët të cìlët jo vetëm që nuk e mbështesìn më, por në shumìcë absolute votuan për shkarkìmìn e tìj, nga detyra e kryetarìt të PD.

Kjo u tregua qartë edhe në të ashtuquajturìn “Kuvend”, që Lulzìm Basha mbajtì në Pallatìn e Kongreseve në 18 Dhjetor, në të njëjtën kohë që zhvìllohej referendumì për çertìfìkìmìn e vendìmìt të Kuvendìt të 11 Dhjetorìt.

Antì-Kuvendì ì 18 Dhjetorìt tregoì se pas Bashës shkojnë vetëm një grusht njerëz, servìla që ì rrìnë nga pas, vetëm për një karrìge.

Basha vìjoì manìpulìmet, duke mbushur sallën e Pallatìt të Kongreseve me famìljarë, punonjës të UET, por edhe fëmìjë.

Për më tepër, në sallën e Pallatìt të Kongreseve kìshte vetëm 1958 karrìge, ndërsa Jemìn Gjana pretendonte se kìshte 5004 delegatë. Se ku ìshìn delegatët, atë mund ta thotë vetëm Basha, bashkë me “Jemìnët” e tìj

Leave a Reply

Your email address will not be published.