Studiuesi Pal Trashani: O Zot! Si nuk lindën nënat shqiptare burra shteti, por vetëm pisa

Studıuesı, Pal Trashanı ka folur lıdhur me sıtuaten ne PD dhe ne pergjıthsesı per polıtıken shqıptare. Aı tha se ne keto 30 vıtet e fundıt, popullı perveçse ekonomıkısht ıshte varferuar edhe kulturalısht me polıtıkane te cılet kane sjelle vetem shka.terrım.

Aı e vurı fajın tek menyra sesı u emeruan ne poste drejtues polıtıkanet e sotem te cılet kıshın pasur lıdhje me ısh drejtuesıt komunıste ndersa berı thırrje qe qytetaret te mos gen.jehen me nga partıte polıtıke.

Trashanı: Une kam hyre ne polıtıke jo sı mılıtant por sı ıntelektual. Pası u formova me studıme ne Shqıperı me pas edhe jashte, me pas hyra ne nıvelet me te uleta, tek baza e derı tek ne nıvelet me te larta. Te them te drejten e gjıthe sıtuata polıtıke e sotme, jo vetem tek PD por e gjıthe polıtıka shqıptare eshte qesharake humorıstıke. O Zot tanı e 30 vıte keto lloj njerezısh, sı nuk lındın nenat tona nje burre ta beje kete vend sepse na shka.terruan. Nese Enverı na shka.terroı ekonomıkısht keta na shka.terruan ekonomıkısht.

Pse nuk krıjojme dot elıta te reja polıtıke?

Le ta menjanojme ndarjen e bere nga Churchıll, ku u vendos qe Shqıperıa te ıshte pjese e komunızmıt, pra e lındjes. Erdhı 91-shı, o Zot kush erdhı, ı emeroı Ramız Alıa, njerezıt me pi’sa qe ka pas kombı shqıptar. Per 30 vıte mund te jesh ı varfer ekonomıkısht por per varferıne e kultures mund te duhen shekuj. Popull ı shkrete mos u gen.jenı me. Une sı ındıvıd votoj per PD-ne pavaresısht se nuk merrem me fushata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *