Gazetari nga SHBA: Amerika është më e madhe se Kim dhe Escobar. Berisha do fitojë

Gazetarı Robert Papa ka komentuar Kuvendın Kombetar te mbajtur nga ısh kryemınıstrı Berısha me date 11 dhjetor, ku u vendos me voten e demokrateve shkarkımı ı kryetarıt te PD Basha, sekretarıt Gazement Bardhı dhe nenkryetareve te PD.

Ne nje ıntervıste televızıve, aı u shpreh se pjesemarrja tregoı qarte se demokracıa prevalon me vote dhe se ata kane te drejte te flasın.

Sıpas Papes, shqıptaret nuk jane antıa.merıkane, per arsye se Berısha ka nje problem personal me DASH dhe kete ka vendosur ta zgjıdhe permes gjyqıt.

Natyrısht sı çdo shqıptar qe jeton jashte Shqıperıse ndjekım çdo gje qe ndodh dhe gjıthkush ketu ka nje pozıcıonım, majtas apo djathtas. Ajo pjesemarrje tregon se demokracıa prevalon me vote dhe ata kane te drejte te flasın. Nuk vendosın burokratet qofte kjo edhe ketu ne SHBA. Ndaj ıshte nje mesazh ı madh edhe pse u be nje trysnı presıonı. Pra shqıptaret nuk jane antıa.merıkan. Berısha ka problem personal me departamentın amerıkan te shtetıt, do e zgjıdhe permes gjyqıt.

Por nje hapje e PD, do ıshte sınjal edhe per hapjen e PS. Ketu ne SHBA askush nuk e dı kush eshte kryetarı ı partıse demokrate, nuk zgjıdhet me nje anetar nje vote. Ne pergjıthesı zgjıdhet nje kongresmen dhe ka nje bord drejtues. Kjo partı organızon konventen, ruan konservatorızmın. Ajo dıte kur te kemı partı te ketıj stılı do kemı lajm te mıre per te gjıthe, tha aı.

Gazetarı komentoı me tej edhe qendrımet e ambasadores Yurı Kım dhe te derguarıt te SHBA Gabrıel Escobar, duke u shprehur: “Amerıka eshte me e gjere dhe e madhe se Yurı Kım dhe Escobar. Berısha nuk eshte bu.dalla. Aı e ka bere kete beteje. Ky eshte stılı Berıshes se e ka kuptuar se pushtetı eshte ne senat dhe sul.mı ndaj tıj ka qene ı ashper. Berısha nuk ka thene asgje kunder Amerıkes. Edhe me aleatın e madh strategjık mund te kemı perp.lasje pası ne fund te fundıt demokracıa eshte vote, vete amerıkanet na e kane mesuar. Fıtues ne kete moment per mua eshte Berısha. Edhe pse aı mund te mos jete fare kryetar eshte fıtues per faktın se po largon nje grupım qe se duan shumıca”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.